Nieuws

Rij-indruk Druijff Kawasaki ZX-10R

Het afgelopen decennium was Kawasaki heer en meester in het WK Superbike. Zeven wereldtitels bewijzen dat de ZX-10R(R) een sterke basis is voor een circuitfiets. Niet gek dat de Ninja daarom ook in veel andere kampioenschappen wordt gebruikt zoals Druijff Racing in het IDC-kampioenschap. Wij rijden de razendsnelle motorfiets.

Op een zonnige dag testen we de IDC-machine van Wayne Tessels en Druijff Racing op het TT Circuit in Assen. Om de racer goed te kunnen vergelijken met zijn stamvader rijden we eerst met een standaard ZX-10R. Die is enkel uitgerust met een andere mapping. Wat opvalt is niet optimaal afgestelde rijwielgedeelte en de quickshifter die te veel tussengas geeft bij het terugschakelen bij lagere toerentallen. Dat is bij de Druijff-Kawa wel anders! Meteen bij het uitrijden van de pitstraat blijkt dat deze machine van een heel ander kaliber is. Hij stuurt licht, nauwkeurig en voorspelbaar. Verder is de zitpositie lekker ruim, functioneert de K-Tech voorvork goed en vertragen de remmen krachtig en lineair zonder al te bijterig te zijn.

Maar er viel in twee sessies met de Ninja natuurlijk nog veel meer op. Wat dat precies is en hoe de dag verder verliep lees je uiteraard in MotoPlus 17/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws