Nieuws

Reportage Top Mountain Motorcycle Museum

Vorig jaar brandde het Top Mountain Motorcycle Museum boven op de Oostenrijkse Timmelsjoch tot de grond toe af. Daarbij ging de enorme collectie klassieke motoren verloren. Inmiddels is het bekende museum herbouwd, groter dan ooit en is er een volledig nieuwe collectie motorfietsen te bewonderen.

Het Top Mountain Motorcycle Museum opent in april 2016 voor het eerst haar deuren. Gelegen op een hoogte van ruim 2.000 meter in het prachtige Hochgurgl, op de grens met Italië, is het gelijk een van de mooiste motormusea ter wereld. Na de verwoestende brand vorig jaar werd er niet meer gekeken naar het verleden, maar ging de blik op de wederopbouw van het museum. Terwijl de trieste restanten nog nasmeulen, meldt mede-eigenaar Attila Scheiber, die het museum samen met tweelingbroer Alban runt, al vastberaden: “We bouwen het museum meteen weer op, mooier en groter!” En dat hebben ze gedaan, binnen tien maanden. Niet alleen mooier, maar ook twee keer zo groot. En dan te bedenken dat de bouw midden in de winter begon, er een lawine door het bergrestaurant van de Scheibers rolde en dat er door de corona-ellende verschillende lockdowns waren. Op de uitnodiging om naar het heropende Top Mountain Museum te komen gaan we dan ook maar wat graag in.

Ondanks de sneeuw treffen we nog voldoende motoren, zowel binnen als buiten. Hoe het museum er van binnen uitziet en welke bijzondere motoren er allemaal te vinden zijn vind je natuurlijk in MotoPlus 9/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws