Nieuws

Reportage Goodwood Festival of Speed

Een evenement met exclusieve, klassieke en moderne (race)motoren, die zonder touwtje eromheen van dichtbij te bewonderen zijn. Waar vind je dat nog? Op het landgoed van Lord March in Engeland! Hij organiseert elk jaar het Goodwood Festival of Speed en wij nemen een kijkje.

Hoogtepunt dit jaar was Wayne Rainey die voor het eerst sinds zijn valpartij in Misano in 1993 weer op zijn kampioensmachine reed. De Yamaha YZR500 werd voor de Amerikaan – vanaf zijn borst verlamd sinds de crash – speciaal aangepast zodat hij via zijn linker stuurhelft kon schakelen. Samen met oud rivalen Kenny Roberts, Mick Doohan en Kevin Schwanz reed Rainey de 1,86 kilometer lange heuvelklim. Je verwacht natuurlijk dat de YZR500 en alle andere bijzondere motorfietsen in de paddock achter een lintje staan, maar niets is minder waar. Motoren als de Honda NSR500, Suzuki XR14 RG500, Honda CBR600 en RC45 staan allemaal in één tent en zijn voor de bezoekers van heel dichtbij te bewonderen.

Uiteraard zagen we nog veel meer motoren langskomen. Welke coureurs en motoren we er nog meer voorbij zagen komen lees en zie je natuurlijk in MotoPlus 15/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws