Nieuws

Reportage doorrijden in de winter

Hoewel het dit jaar niet echt wil winteren (het is meer winderiger dan koud), schommelt het kwik op 22 december tussen de nul en min vier graden. Het landschap blijkt een kerstkaart. Rijp heeft alle bomen en velden wit gekleurd, en in dit witte landschap baant Ad van de Wiel zich een weg van huis naar de redactie. Afstand: 170 kilometer!

Een rasechte doorrijder dus. Enerzijds ingegeven door het gebrek aan een auto, anderzijds omdat het openbaar vervoer eigenlijk geen reële optie is voor de kilometers tussen werk en thuis. Zou Ad om acht uur op kantoor willen zijn, dan moet hij met het openbaar vervoer al om 03.02 uur de bus pakken. Wat veel van het goede.
Ondanks dat heer Van de Wiel dankzij het fenomeen thuiswerken doorgaans slechts één keer per week van het westen des lands naar het oosten en terug hoeft, is twee uur forenzen in de winter nieuw voor hem. Nou zijn er legio manieren om warm te blijven, maar omdat hij – we citeren – “niet van het elektrische spul is”, wordt de uitdaging voor een comfortabel woon-werk ritje toch wat groter. Daarom vroeg hij Motoplus-lezers om wintervaste tips zonder elektrisch verwarmde toestanden!

En daarvan kreeg hij er behoorlijk wat, waarvan sommige ook daadwerkelijk in de praktijk werden getest. Welke, en of ze ook daadwerkelijk het gewenste effect sorteren? Je leest het allemaal in MotoPlus 5/2022!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws