Nieuws

Reportage Blue Stratos crossteam

Een (linkse) politicus met een eigen crossteam? Inderdaad, het is echt gebeurd. Kenners zal de naam Jan Schaefer niet onbekend in de oren klinken. Hij richtte een eigen crossteam op met bedenkelijk geld, maar dat desondanks een grote sociale inslag had.

De Amsterdamse wethouder Schaefer vertelt in 1985 over zijn crossteam: “De doelstelling was en is om op verantwoorde wijze jong talent te begeleiden en coachen, opdat Nederland in de toekomst over topmensen kan beschikken in het Grand Prix gebeuren. Het is een investering in de toekomst.” Het idee voor een team vol jong talent leeft al jaren bij Schaefer. Hij vindt het uiterst knap dat Frans Sigmans gezien zijn leeftijd hoog eindigt in het NK, maar dat zegt volgens hem ook iets over het niveau van de rest. Dat moet dus omhoog, te beginnen bij de jeugd. Volgens Schaefer kijken sommigen met verbazing naar zestienjarigen die bovenin meedraaien in de GP’s. “Naar mijn zienswijze is die verbazing niet op zijn plaats, omdat door de ontwikkelingen van de laatste jaren, waarbij op steeds jongere leeftijd wordt begonnen met de echte wedstrijdsport op crossgebied, het logisch is dat de leeftijd waarop men doorbreekt ook naar beneden gaat.”

Maar hoe zat het team dan in elkaar? Welke successen zijn er behaald, en hoe fungeerde politicus Schaefer in het team? Dat lees je in MotoPlus 23/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws