Premium

Reizen Noorwegen

In het tijdperk van Instagram verworden foto’s steeds vaker tot willekeurige massaproducten. Uitmuntende foto’s worden steeds zeldzamer in de eindeloze stroom van selfies, maar ze bestaan nog wel. Zoals de winnende foto van de gerenommeerde Siena Photo Award. Een prachtplaat van een monumentale berg genaamd Segla, badend in een magisch licht op het Noorse eiland Senja.

Precies deze foto vormt de aanzet om onze vakantieplannen enigszins aan te passen. Het bewuste eiland ligt op slechts één dagreis ten noorden van de Lofoten, onze eigenlijke bestemming. Een dikke 2.300 kilometer later rijden we over de vijftig meter hoge betonnen brug naar het eiland Senja, dat zich kenmerkt door heuvelachtig bos- en landbouwgebied in het zuiden en een ruige kust met smalle fjorden in het noorden. Dat alles vervolgens omlijst door steile bergen tot duizend meter hoog. Een spectaculair landschap, ruig, moeilijk toegankelijk en zelfs eind augustus zien we nog restanten van sneeuw. Geen wonder, de poolcirkel bevindt zich nog ten zuiden van ons!

Het is onmogelijk om niet weg te dromen bij een vakantie in Noorwegen. Dat bewijst het prachtige reisverhaal over deze trip in MotoPlus 17/2021 wel, die nu in de winkel ligt Liever een abonnement? Dan moet je even hier klikken!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws