Nieuws

Reizen London naar Istanboel

De voorbereidingen nemen niet eens een uur in beslag. Doorgaans neem ik ook niet veel mee. Wat papierwerk, camera, tandenborstel, creditcard, drone, laptop en wat kleren, dat is het wel. Nog even de mensen die het dichtst bij me staan gedag zeggen, de honden een aai over de bol geven en ik kan gaan. In gedachten ben ik echter al weg!

Waarom ik ooit met reizen ben begonnen, wordt me vaak gevraagd. Het antwoord is simpel: voor mij was het doel van mijn leven juist om geen specifiek doel te hebben. Het keurslijf van de negen-tot-vijf baan met allerhande verplichtingen, van het betalen van de hypotheek tot bedrijfsuitjes, daaraan probeerde ik me hardhandig te ontworstelen. Voor mij bestaat het leven uit nieuwe dingen ontdekken, ervaringen opdoen, herinneringen maken.
En zo rij ik meer dan een miljoen motorkilometers later met de motor over de 15 Juli Martelarenbrug over de Bosporus, die Europa met Azië verbindt. Daar, en daarachter, omdat het zo groot is, ligt het transcontinentale Istanbul. Een wereldstad met een bijzonder rijke historie, volledig verwoest tijdens de vierde kruistocht, het juweel van de Zijderoute en ooit beschouwd als de grootste stad ter wereld. Luidruchtig door de ontelbare rijen auto’s, maar ook loom liggend tussen de Zee van Marmara en de Zwarte Zee. Ik ben gearriveerd!

En dat alles deed Nick Sanders op een Indian FTR S. Hoe zijn reis verliep en wat hij onderweg allemaal tegenkwam zie en lees je uiteraard in MotoPlus 12/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Suzuki GSX-8R

Eerste test Suzuki GSX-8R

2 maart, 2024

Suzuki breidt haar afgelopen jaar geïntroduceerde paralleltwinplatform nu uit met een sportieve exponent? Met een ...
Kawasaki Promo Tour 2024

Kawasaki Promo Tour 2024

1 maart, 2024

Vrijblijvend proefrijden op je favoriete Kawasaki. Dit jaar trekt de Kawasaki Promo Tour weer door het land om jou ...
Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...

Overig nieuws