Nieuws

Reizen Bretagne

‘Let the good times roll’, zo voelt het tijdens onze roadtrip door het Franse Bretagne. We rijden van het kunstminnende Nantes naar de iconische Saint-Michel. Een waanzinnige route, waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan.

Dingen lopen soms gewoon niet zoals je gewild had, zeker niet in coronatijd. Maar uitstel is bij ons geen afstel en zo krijgen we toch het eindelijk het beloofde weekje Frankrijk. En wonder boven wonder hangen er zomerse dagen in de lucht. We beginnen onze reis op de Franse departementswegen en daar is het zoals gewoonlijk genieten geblazen. Golvend geel en groen onder de Normandische hemelsblauwe lucht is aan ons wel besteed. Maar toch ontsnappen we niet aan een kleine regenbui, en dus zoeken we een plaatsje om te schuilen (lees: eten en drinken). Dat doen we in Saint-Céneri-le-Gérei, een schilderachtig dorp in het midden van de Alpes Mancelles. Het ligt hemelsbreed nog geen honderd meter van de zee, dus kun je hier vanzelfsprekend wel wat regen verwachten. Maar de regen is van korte duur en niet veel later geven we onze tweewieler de sporen richting de eindbestemming van dag een: Nantes. Daar startten we de volgende dag met de toeristische route ‘Traversée moderne d’un vieux pays’, wat vrij vertaald ‘een moderne reis door een oud land’ betekent.

Die route brengt ons van de Atlantische oceaan naar het kanaal. Maar onderweg naar Saint-Michel passeren we nog veel meer moois. Wat precies lees je natuurlijk in MotoPlus 7/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws