Nieuws

Reizen Bosnië

Eerlijk is eerlijk: bij een bestemming voor een motorreis denk je niet snel aan Bosnië. Maar juist het onbekende heeft vaak grote verrassingen in petto en dus trekken we naar de Balkan voor een ontdekkingsreis door de regio. Tijd om verbaasd te raken!

Niemand rijdt graag in het pikkedonker zonder te weten waar hij of zij de nacht gaat doorbrengen. En precies dat is wat ons momenteel overkomt. En prettig is dat inderdaad bepaald niet. Bij Bihac zijn we de grens naar met Bosnië overgestoken, hebben een paar kilometer afgelegd op de hoofdroute naar Sarajevo en zijn toen, meer instinctief dan behept met kennis van zaken, bij Petrovac naar het zuiden afgebogen. Daar ergens zou namelijk een dijk van een offroadpiste zijn. Al wat ons let deze onder de bandjes door te laten rollen is het vinden van de juiste afslag. Maar vandaag gaat ‘m dat zeker niet meer worden. Een bijna tastbare, zware duisternis hangt over de beboste bochten, waarin de wangen van het rubber zich fervent vastbijten. Ineens doemt er een verzameling gezellige, houten hutjes op. Warm licht stroomt ons vanuit een soort taverne tegemoet. Nog mooier is dat Etno Selo met zijn hutten blijkbaar een zeer bekende plek onder motorreizigers op de Balkan is. We zijn niet de enigen van wie de motor voor een van de hutten geparkeerd staat.

Hoe de reis verder verliep, wat kwam de auteur en zijn motormaten tegenkwamen onderweg en of het land nog meer verrassingen voor hen in petto had? Je leest het allemaal in MotoPlus 08/2023.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws