Nieuws

Reizen Argonne

De regio Argonne, met een zacht golvende landschap vol heuvels en meren, vormt een natuurlijke scheiding tussen de Champagne en Lotharingen in de regio van de Grand Est. De Noord-Franse regio ligt redelijk dichtbij Nederland, maar is niet alleen daarom een prima bestemming voor een lang weekend weg. Het is er ook nog eens extreem rustig en mooi!

Het noorden van Frankrijk verrast ons telkens weer. Dat op zich is best wonderlijk, want grootse natuur en warme dorpjes vind je er slechts sporadisch, eenvoud en rust echter des te meer. Geen overbodige ‘luxe’ in hectische tijden zoals deze. Hectische tijden zijn de Argonne overigens ook zeker niet vreemd. Iets meer dan honderd jaar geleden werd hier de mensonterende loopgravenstrijd in al z’n hevigst gevoerd. Moeder natuur heeft weliswaar flink haar best gedaan om alle sporen van de Grote Oorlog uit te wissen, het weelderige heuvelgroen bedekt evenwel niet alle littekens van een inktzwart verleden. Hoeft ook niet, sommige zaken mogen immers nooit vergeten worden. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel, de Noord-Franse regio heeft vooral veel moois te bieden. Zoals lommerrijke departementswegen door een wonderschoon heuvellandschap, een uitstekende gastronomie en warme plaatsjes!

Zo ondervonden ook wij tijdens een meerdaagse toer door de regio, die begon in het Franse grensplaatsje Rocroi. Bijna 450 kilometers rolden er onder het rubber van onze Tracer door (download hier de bewuste route), waarvan je een uitgebreid reisverslag kunt lezen in MotoPlus 8/2021! Liever het comfort van MotoPlus iedere twee weken automatisch op de mat? Klik dan hier…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws