Nieuws

Reizen Argentinië

Om de hoek is het bepaald niet, maar Argentinië is met haar woestijngebied, stoffige stadjes, zoutvlaktes, gekleurde landschappen en zicht op met sneeuw bedekte vulkaantoppen een prachtig land om met de motor te ontdekken. Wij namen de proef op de som!

Het is een werkelijke bitterkoude dag wanneer we op de Paso de Jama, op 4.200 meter hoogte, de grens van Chili naar Argentinië oversteken. De wind gaat als een razende tekeer en doet verwoede pogingen om ons met motor en al van de weg te blazen. Uitgeput zijn we, wanneer we aankomen bij een klein hotel langs de weg. De eigenaar stelt ons de gebruikelijke vragen. Waar komen we vandaan? Waar gaan we heen? Deze keer echter blijkt de eigenaar een uitbundige prater met een schat aan waardevolle informatie, die hij sneller deelt dan wij kunnen absorberen. De forse man maakt het zich gemakkelijk aan onze tafel in het café/restaurant. Zijn Engels is meer dan goed genoeg om een fatsoenlijk gesprek te voeren en dat is maar goed ook. In het Spaans komen wij helaas nog altijd niet verder dan het bestellen van bier en een schamel dankjewel. “Weten jullie dat volgende maand in Salta het festival ter ere van de Gaucho’s plaatsvindt?”, vraagt hij. Het festival is niets minder dan een weekend vol parades en uitgebreide feesten met barbecues. En laat dat ons nu als muziek in de oren klinken!

Het is het begin van een maandenlange prachtexpeditie door Noordwest-Argentinië. Hoe de reis verliep en wat we onderweg tegenkwamen lees en zie je in MotoPlus 05/2023. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws