Premium

Producttest 6 motorcols

Inmiddels gaan bij menig mens de nekharen rechtovereind staan bij termen als ‘gezichtsmaskers, mondkapjes en mond-neus-bedekking’. Wij namen zes producten in deze categorie op de proef, maar dan niet ter bescherming van een virus. Neen, we hebben het hier over zes motorcols die beschermen tegen koude rijwind.

Het deelnemersveld bestaat dit keer uit warmers van Büse, Furygan, Held, iXS, Rukka en Vanucci. Ze worden getest op afwerking en gebruiksgemak, evenals de belangrijkste criteria uit de test, wind- en kouprotectie en draagcomfort. Voor de laatstgenoemde zijn dan ook de meeste (beide 35) punten te verdienen. Voor de andere twee categorieën kunnen de deelnemers nog 15 punten verdienen. Dan natuurlijk de vraag, hoe wordt er getest? Als eerste kijken (of betergezegd ruiken) we of de cols geen onaangename- of chemische geur hebben. Daarna worden de sluitingen en het hoofdmateriaal uitvoerig onderzocht en wordt er even flink aan de opening getrokken om de kwaliteit van naden en stoffen te testen. Vervolgens wordt er gekeken of de cols goed combineren met de kraag van de jas, de helm en kinriem van de helm, hoe het draaggevoel is, of ze verschuiven en of de pasvorm overtuigt!

En dan vergeten we bijna nog de uitgebreide testrit onder tien graden Celsius, om te bepalen hoe goed de bescherming tegen kou en wind is. Benieuwd welke van de zes volgens ons de beste keuze is? Lees het, met uiteraard nog veel meer, in MotoPlus 23/2021.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.