Premium

Producttest 10 heuptassen

Dus je gaat een dag op pad, wilt wat kleine spulletjes meenemen, maar hebt geen trek in een rugzak omdat de schouderbanden de bewegingsvrijheid van het bovenlichaam beperken en je er zo’n klamme rug van krijgt. Dan kun je een beroep doen op een heuptas. Lekker de wind langs de rug en toch opbergruimte voor wat praktische kleinoden en zelfs een flesje water!

Over wat praktisch is qua vervoeren van bagage is de motorwereld flink verdeeld. Sommigen zweren bij de praktische alledaagse rugzak, anderen geven gewoon de voorkeur aan bagage op de fiets of op de schouders. De heuptas is echter vaak een ondergewaardeerd kind als het aankomt op de keuze voor bagagemogelijkheden. Misschien is dit een van de redenen waarom de meeste fabrikanten van heuptassen hun pijlen richten op ‘vuile’ motordisciplines zoals enduro-tochten en offroad gebruik. Elk beetje bewegingsvrijheid is hier welkom en dan zijn rugzakken zeker niet de meest voor de hand liggende keuze. De doordachte en veelzijdige heuptassen komen hier wel tot hun recht. Bovendien bewijzen ze iets: als je geschikt bent voor intensief offroad gebruik, dan kom je op de openbare weg helemaal goed tot je recht. Met andere woorden: heuptassen zijn zowel off- als on-road een praktische metgezel.

Uiteraard zitten er wel een paar eisen aan zo’n tas. Hij moet niet te los zitten, maar stevig en toch comfortabel, omdat ‘ie losse heupbewegingen op de motorfiets niet in de weg mag zitten. In een uitgebreide producttest mogen tien heuptassen laten zien wat ze in huis hebben. Wat zijn de goede, wat zijn de minder goede kanten van elk. Wie zich onder de streep als meest veelzijdig presenteerde? Je leest het allemaal in MotoPlus 17/2021!!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.