Nieuws

Overzicht soft bagagesystemen

We testen twaalf hippe soft bagagesystemen in drie categorieën met één motorfiets: een Yamaha Ténéré 700. Ondanks gedegen onderzoek komen we niet met een winnaar op de proppen.

Waarom deze test geen winnaar(s) kent? In de eerste plaats omdat er een puntenbeoordeling ontbreekt. Dat komt dan weer omdat de prijzen en uitrustingen enorm ver uiteenlopen. Zo ver dat er eigenlijk geen onderlinge vergelijking is, of gemaakt kan en mag worden. Uiteraard is elk systeem wel voorzien van plus- en minpunten. De twaalf systemen van onder andere SW-Motech, Enduristan, Kriega en Touratech zijn onderverdeeld in drie categorieën: de instappers, avonturiers zonder drager en de systemen met (eigen) drager. Wel testen we alle systemen op dezelfde manier, onder andere op waterdichtheid, montage, gebruiksvriendelijkheid en gewicht. Als de systemen dat alles hebben doorstaan worden ze voorzien van een persoonlijke beoordeling.

Hoe die beoordeling er per systeem uitziet en wat de plus- en minpunten van ieder systeem zijn lees je natuurlijk in MotoPlus 15/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws