Nieuws

Occasion Kawasaki Z650

Als occasion is de Kawasaki Z650 misschien wel net zo geliefd als zijn nieuwere versie in de showroom. Ook zonder facelift en twintig kilo extra is de Japanner gewild bij op- en heropstappers, niet zonder reden!

De Z650 (of ER-6n zoals zijn voorganger officieel heet) staat te boek als een actief sturende, ongecompliceerde motorfiets. Ten opzichte van zijn voorganger is de Z650 nog wat sterker, dartelt hij nog lichtvoetiger de bocht om, remt hij krachtiger, klimt ‘ie gretiger in toeren en beschikt de twin over een sterker middengebied. Ook is hij, net als zijn voorganger, scherp geprijsd, wat bewijst dat Kawasaki haar clientèle niet uit het oog verloren is. Jonge rijders, rijscholen en opstappers zijn nog altijd gecharmeerd van de naked. Uiteraard kent de Z650 ook zijn zwakkere punten, zo is bijvoorbeeld het rijwielgedeelte niet helemaal in balans, is de voorvork wat zacht en kan de werking van de schokdemper juist wat soepeler. Desondanks blijft de Z650 een echte verkooptopper.

Maar waar moet je nou op letten bij aanschaf van een tweedehands exemplaar? En hoe ziet de marksituatie van de naked eruit? Dat lees je natuurlijk in MotoPlus 16/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws