Nieuws

Noppennieuws 6 – 2018 komt eraan!

Terwijl we nog nagenieten van een zinderend noppen-seizoen verschijnt Noppennieuws 6 op vrijdag 7 december. In deze nieuwste, 132 pagina’s tellende Noppennieuws-uitgave kijken we uiteraard terug op de laatste wedstrijden van 2018, zoals de slot-GP in Imola en de bijzondere Motocross of Nations in het Amerikaanse Red Bud.

Niet alleen moesten de Amerikanen op hun thuiscircuit diep buigen voor de Europese crossers, ook presteerde het Nederlandse team het onmogelijke door als derde te eindigen, ondanks dat derde rijder Calvin Vlaanderen door pech en een oogblessure niet tot scoren kwam. Maar Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff lieten de hele wereld zien wat motocrossen is en reden met hun beiden in de laatste heat derde man Gauthier Paulin op een minuut… In een kleurrijk verslag kijken we hier op terug in Noppennieuws 6 en bovendien maakten we een uitgebreid interview met Coldenhoff, die er dit jaar als één van de hele weinigen in slaagde om Jeffrey Herlings voor te blijven. Toch moest hij het KTM-fabrieksteam verlaten, maar hij vertelt zich erg happy te voelen met zijn (oude) nieuwe Standing Construct Team.

Verder kijken we in Noppennieuws 6 terug op het bewogen MXGP-jaar van Jeffrey Herlings. Niet met Jeffrey zelf, maar met acht mensen uit zijn team, die hem elk weekend in staat stellen optimaal te presteren. KTM-adviseur Heinz Kinigadner, teammanager Dirk Grübel, WP-veringspecialist Wilfred van Mil, GP-monteur Wayne Banks, fotograaf Ray Archer, trainingsmonteur en vertrouweling Ruben Tureluren, rijderscoach Joël Smets en teamcoördinator Valentina Ragni, allemaal lopen ze weg met Jeffrey en prijzen ze zijn tomeloze inzet in een uitgebreid artikel.

Jill Cox
Ook maakten we een interview met Jill Cox, de Nederlandse vrouw van Tony Cairoli. Zij is al 12 jaar de steun en toeverlaat van de Italiaanse negenvoudig wereldkampioen: “Ik regel al bijna zijn hele carrière de financiële zaken. Daar ben ik veel beter in dan Tony. Op zakelijk gebied is Tony geen held. Hij leeft meer van dag tot dag, terwijl ik van structuur hou. Ik heb hem ook de klok geleerd, oftewel op tijd komen. Tony houdt zich vooral bezig met de wedstrijden en trainingen. Hij is blij dat hij de rest er omheen zoveel mogelijk aan mij over kan laten.”

Maar er is natuurlijk nog veel meer te lezen in Noppennieuws 6. Zoals een test van de nieuwe Honda CRF450L en de Yamaha WR450F, de kampioensmotor van Wesley Pittens. Ook brengen we verslag uit van de laatste wedstrijden in het WMX, ONK trial, ONK enduro en WK enduro. Plus de laatste WESS-wedstrijden: de Gotland Grand National modderwedstrijd in Zweden en de Knock Out Strandrace in Scheveningen. Ook namen we een kijkje bij de laatste Langbaan-WK en de Gouden Helm Speedway in Veenoord. Tot slot blikken we vooruit naar de komende Dakar rally via een verslag van de Rally du Maroc èn met ‘Man van Staal’ Eric Verhoef.

De 132 pagina’s tellende Noppennieuws 6 is vanaf 7 december verkrijgbaar in de betere kiosk en boekhandel; abonnees hebben dan al thuis in de brievenbus gekregen. Nog geen abonnee? Voor slechts 25 euro per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en word abonnee!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws