Nieuws

Noppennieuws 5 – 2022

Op vrijdag 30 september verschijnt Noppennieuws 5 en daarin staan weer veel mooie artikelen over motocross, enduro, offroad en trial. We zijn bij de finale van de MXGP en MX2 GP’s, en we zagen in het Duitse Rüdersberg Etienne Bax zijn vijfde zijspancross-wereldtitel in de wacht slepen.

En in de weken daarvoor waren ook vijf andere Nederlandse crossers erg succesvol: Nancy van de Ven werd WMX-wereldkampioene (en siert de cover van Noppennieuws 5), maar ook de prestaties van Cas Valk (EMX125-kampioen), Rick Elzinga (EMX250-kampioen), Gyan Doensen (WK85-kampioen) en Ivano van Erp (WK125-kampioen) mogen er zijn en worden niet vergeten in de nieuwe Noppennieuws.

Verder reden we met de nieuwe Kawasaki KX250, de Husqvarna 2023-crossers en de compleet nieuwe GasGas TXT-trialmachines.

Bij de AMA outdoor zagen we Eli Tomac succesvol de macht grijpen, terwijl Manuel Lettenbichler de leiding in het WK hardenduro overnam. In Eenrum bezochten we de EK finale voor de zijspan-grasbaanrenners, en maakten een mooie reportage. En we waren in Namen waar werd herdacht dat er 75 jaar geleden voor het eerst werd gecrosst op de roemruchte Citadel. Grote helden van weleer – onder aanvoering van Roger De Coster – werden in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot ereburger van Namen.

Ook de ISDE enduro-zesdaagse volgden we op de voet. Wat heet: Noppennieuws-hoofdredacteur Eric Bulsink was zes dagen lang de volgrijder van Mike Bokslag, die de snelste Nederlander werd in deze ‘Olympische Spelen van de Motorsport’.

In Mannen van Staal kijken we terug op de carrière van Adri van Beers, die niet alleen als rijder, maar ook als teambaas actief was.

Noppennieuws 5 is vanaf vrijdag 30 september verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via www.noppennieuws.nl/word-abonnee

Het blad wordt dan automatisch thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem uiteraard vanzelf in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 29,95 per jaar mis je geen enkel nummer meer!

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws