Nieuws

Noppennieuws 4 – 2016 nu in de winkel

De nieuwste uitgave van offroad-magazine Noppennieuws is ook net verschenen en Noppennieuws 4 – 2016 is met recht een Testspecial, want we konden de afgelopen weken maar liefst vijf 2017-modellen of modelreeksen testen, die binnenkort bij de dealers zullen staan. We reden in Italië met de 2017 Beta enduro’s, en in Zweden konden we rijden met de compleet nieuwe Husqvarna enduromodellen voor 2017. Op het Amerikaanse circuit van Zaca Station in Californië werd de nieuwe Kawasaki KX250F getest en op het Italiaanse Dorno-circuit werd de nieuwe Yamaha YZ250F aan de tand gevoeld. Iets dichter bij huis, in Cuijk, reden we met de complete 2017-modellijn van de Husqvarna-crossers.
Naast al dat motorische geweld is er in deze Noppennieuws ook ruimte voor mooie interviews. Zoals met de onlangs gestopte Marc de Reuver, die hele openhartig terugkijkt op zijn carrière, waarin hij onder meer fabrieksrijder voor KTM, Yamaha en Honda was. “Ik had minimaal één keer wereldkampioen moeten worden, maar heb teveel domme dingen gedaan”, concludeert Marc in Noppennieuws 4.
In de rubriek Mannen van Staal gingen we op bezoek bij Peter Herlings. Inderdaad, ‘de vader van…’, maar in zijn jonge jaren was Peter Herlings zelf ook een topcrosser.
Nu het motorsportseizoen in volle gang is, brengen we uiteraard verslagen van de Grand Prix motocrossen, de WMX damescross, de WK zijspancross, het WK enduro en het ONK cross. Ook namen we een kijkje bij de populaire classic crossen en we blikken vooruit met de Nederlanders in de ISDE zesdaagse, die dit jaar in oktober in Spanje wordt verreden. En we blikken terug op de Schotse trialzesdaagse, onder meer met het dagboek van Peter Miltenburg, die hem onlangs weer keurig uitreed.
In de techniek-serie kijken we naar de werking van de versnellingsbak en Robert van Pelt en Lars van Berkel praten ons bij over respectievelijk de Dakar-plannen en het MX-seizoen.
Noppennieuws 4 kost € 4,99 in de winkel, een abonnement voor zes offroad-magazines thuis in de bus kost slechts 25 euro. Zie daarvoor www.noppennieuws.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws