Nieuws

Noppennieuws 3 – 2023

Op vrijdag 26 mei ligt offroadmagazine Noppennieuws 3 alweer in de winkelschappen. Daarin blikken we uiteraard terug op de eerste zes MXGP’s, waarin Jeffrey Herlings weer overschakelde op ‘the beast-mode’ zoals hij het zelf noemde. Met die nieuwe mindset wist hij alweer drie MXGP’s te winnen, en reed hij ook Stefan Everts uit de geschiedenisboeken. We spraken met Herlings, maar ook met de andere Nederlandse GP-rijders als Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen, Brian Bogers, Kay de Wolf en Roan van de Moosdijk, over de start van dit GP-seizoen, en waar het volgens henzelf nog beter kan en moet.

Uiteraard volgen we ook de EMX en WMX op de voet, plus het WK Zijspancross met de mooie Nederlandse GP in Heerde. Ook waren we bij de drukbezochte Dutch Master-wedstrijden in Harfsen en Markelo en volgen we de laatste wedstrijden van de AMA Supercross, waar Chase Sexton er als een ‘last man standing’ met de titel vandoor ging.
Verder in Noppennieuws 3 een grote MX1-shootout waarin we zeven 450 cc crossmotoren naast elkaar zetten voor een uitgebreid vergelijk. Ook reden we met de nieuwe Yamaha T700 World Raid en de elektrische Mecatecno trialmotor.

In de nieuwste uitgave ook plaats voor een stukje historie in de vorm van het merk Frigerio-Puch. Daarnaast halen we herinneringen op over de 250 cc Grand Prix in het Russische Leningrad in 1985, waar de hoofdrollen destijds werden vervuld door Heinz Kinigadner, Jacky Vimond, Gert Jan van Doorn en Michele Rinaldi.
We spraken met de 76-jarige Arnold van Eijden, die al zestig jaar crosst en daarnaast als vrijwilliger actief is bij de MC Volgas in Ermelo, de MSV SALZ in Leusden en de MACRO in Rhenen. En in Mannen van Staal komt de crosscarrière van Eric Stuurman aan bod, een carrière die zo abrupt eindigde toen hij door een een onschuldige val in Berghem in 1988 een incomplete dwarslaesie opliep. Toch is hij tot op de dag van vandaag nog steeds bezig met de cross, en daarnaast haalde hij een olympische medaille in het rolstoeltennis.

Noppennieuws 3 is verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vind je hier. Liever online een los exemplaar bestellen of abonnement (voor slechts € 32,95 per jaar) afsluiten, klik dan hier. Het blad wordt dan automatisch thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem komend weekend vanzelf in de brievenbus.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...

Overig nieuws