Nieuws

NOPPENNIEUWS 3 – 2022

Op vrijdag 27 mei verschijnt Noppennieuws 3 van 2022 en daarin staat weer volop leesvoer voor de liefhebbers van motocross, enduro, offroad en trial. We volgen uiteraard het MXGP-seizoen op de voet, dat nu in volle hevigheid aan de gang is.

We vergeten uiteraard ook de WK zijspancross, het EMX en de WMX niet, want in al deze klassen spreekt Nederland een heel serieus woordje mee en hebben we titelkandidaten. Één van die EMX-titelkandidaten is Rick Elzinga, die inmiddels ook al debuteerde met twee mooie zevende plaatsen in de MX2 GP’s, al ligt zijn focus dit jaar echt nog op het EK. In een mooi interview vertelt Elzinga over zijn doorbraak, na jaren van pech en blessures. Uiteraard ook aandacht voor de WMX, waar de strijd om de wereldtitel dit jaar zelfs gaat tussen drie Nederlandse dames: Nancy van de Ven, Lynn Valk en Shana van der Vlist!

In de AMA supercross zagen we dat Eli Tomac de laatste wedstrijden op safe naar zijn tweede titel – zijn eerste op een Yamaha – kon rijden. Daarnaast brengen we verslagen van het ONK trial, en het WK en EK enduro.

In een crosstest zetten we twee Yamaha 250-cc-machines tegenover elkaar: de YZ250-tweetakt en de YZ250F-viertakt. Welke rijdt het beste, en welke het leukste?

In Holten maakten we een mooie reportage over de MX50, ook wel oneerbiedig ‘brommercross’ genoemd. Maar deze klasse blijkt voer voor techneuten, want alles mag zolang de cilinderinhoud maar 50 cc is. Dus worden er hele speciale 50 cc machines geconstrueerd, vaak op basis van KTM 65SX-blokjes in een 125 cc-rijwielgedeelte. En ermee rijden blijkt ook een hele kunst, waarbij je vooral veel snelheid moet houden in de bochten.

In Drenthe bezochten we een classic ‘betrouwbaarheidsrit’ met oude enduromotoren, en verder diepte Peter van der Sanden uit zijn enorme archief prachtige plaatjes op van de GP500 in Gaillefontaine in 1980, waar toen een enorme mensenmassa langs de baan stond die André Malherbe zagen winnen. In Mannen van Staal kijken we terug op de 50-jarige-carrière als bakkenist in de zijspancross van Cor van der Bijl.

Noppennieuws 3 is vanaf vrijdag 27 mei verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via www.noppennieuws.nl/word-abonnee/ Het blad wordt dan thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 29,95 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws