Nieuws

Noppennieuws 2-2024 in de winkel

Vrijdag 5 april is Noppennieuws 2 verschenen, en daarin lees je onder meer de eerste test van de nieuwe Triumph TF250-X, waarmee we in Amerika aan de vooravond van de Daytona Supercross al een dag konden crossen op het circuit van het Gatorback Park bij het Amerikaanse Gainesville. En zoals ook al blijkt uit de goede uitslagen in de MX2-GP’s en AMA 250-supercross verraste de machine ook ons met zijn goede prestaties en fijne rijgedrag.

Ook reden we in Italië met de nieuwe enduro’s van Fantic, de XE300-tweetakt met een eigen blok voorzien van injectie, en de XEF310-viertakt. Fantic behaalde in 2023 maar liefst vijf enduro-wereldtitels, dus het merk is in korte tijde een hele serieuze speler geworden! Daarnaast gingen nog op pad met de nieuwste Ducati. Nog niet hun 450-crosser – die is nog in de ontwikkelingsfase – maar wel met de DesertX Rally, een hele stoere allroad. Met een knipoog naar KTM’s ‘Ready to Race’ is het credo van die nieuwe Ducati: Ready to Compete (klaar om de strijd aan te gaan)! Dat geeft dus goed aan wat Ducati van plan is op noppen.

Uiteraard besteden we ook aandacht aan de opening van het motocross-seizoen, met verslagen van de Dutch Masters en de AMA supercross, plus de eerste twee GP’s in Argentinië en Spanje. In de MX2 reed onze landgenoot Kay de Wolf beide GP’s zeer sterk en won hij de beide openings-GP’s! Maar in de MXGP hebben Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen het lastiger om aan te pikken bij de snelle Spanjaard Jorge Prado. Het seizoen duurt echter nog heel erg lang, dus het tij kan zeker nog keren. In Noppennieuws 2 spreken ze allemaal zeer openhartig over hun kansen in het WK 2024.
Ook de EMX250 en WMX reden hun eerste wedstrijd, waarvan we verslag doen. En in Italië waren we bij de openingswedstrijd van het EK enduro, tevens een kwalificatiewedstrijd voor de enduro-zesdaagse die in oktober in Noord-Spanje verreden wordt. Verder ging het ONK trial en het ONK zijspan- en quadcross in Nederland van start, en de Benecup supermoto in het Belgische Mettet.

Columnist Lars van Berkel gaat in zijn uitgebreide column dieper in op de strandrace in Le Touquet, én op zijn Argentijnse avontuur in de Enduro del Verano en de eerste MXGP, die hij geheel gekleed in een bijzondere Messi-outfit ook even meepikte.
Verder interviewden we Nancy van der Ven, die als regerend WMX-kampioen begin 2023 haar been brak en noodgedwongen moest stoppen. In de Dakar-rally maakte ze haar debuut als TV-verslaggeefster en ging er een nieuwe wereld voor haar open. Ook spraken we met Gerrit Jan Vierhuizen over het motocrosscircuit in Heerde, en blikken we met de zojuist 77 jaar geworden Gerrit Wolsink terug op zijn debuut op de destijds supersnelle en lichte Suzuki-crossers in de GP’s.
Tot slot brengen we in Noppennieuws 2 een mooie aflevering van ‘Mannen van Staal’ met zijspancrosser Hans van Goch, die samen met Sies Hurkmans na vier tweede plaatsen in 1988 eindelijk Nederlands kampioen werd.

Noppennieuws 2 is sinds vrijdag 5 april verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vind je hier, een enkel exemplaar los bestellen kan eveneens via de website. Het blad wordt dan automatisch thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem komend weekend vanzelf in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 34,95 per jaar mis je geen enkel nummer!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws