Nieuws

Noppennieuws 2 – 2018

Op vrijdag 6 april ligt Noppennieuws 2 in de winkel en in de brievenbus bij alle abonnees. In deze maar liefst 132 pagina’s tellende Noppennieuws 2 kijken we uiteraard uitgebreid terug op de opening van het motocross-seizoen, met de spetterende gigantenstrijd tussen Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli.

Ook waren we bij de eerste zijspancross-GP in Oss, waar Daniël Willemsen/Robbie Bax met de meeste punten naar huis gingen, terwijl regerend wereldkampioen Etienne Bax met een gebroken sleutelbeen puntloos bleef.

In een grote megatest voelen we zes actuele 450 cc crossmotoren aan de tand: de Honda CRF450R, Husqvarna FC450, Kawasaki KX450F, KTM 450SX-F, Suzuki RM-Z450 en Yamaha YZ450F. De keuze is dus reuze in het MX1-veld en er blijkt voor iedereen wat passends te vinden, of je nu een beginner, een hobbyrijder of een pro bent.

Op de rollenbank keken we wat de beste uitlaat en uitlaatdemper voor een KTM 300EXC TPI is en in een historisch artikel blikken we terug op de Bultaco’s, Montesa’s en Ossa’s zoals die een kleine 50 jaar geleden in grote getale geproduceerd werden in de regio rond Barcelona.

Verder in Noppennieuws 2 drie prachtige interviews. We spraken met de Amerikaanse kampioenenmaker Aldon Baker, die nu exclusief is gecontracteerd door KTM en Husqvarna om hun rijders te trainen en begeleiden. Verder bezochten we Nancy van de Ven om te kijken hoe het met haar gaat na haar afschuwelijke onderbeenbreuk tijdens een training in Spanje. Nancy hoopt zelf voor haar eerste WMX-GP weer fit te zijn om dit jaar een gooi te doen naar de wereldtitel.

Tot slot bezochten we in Noord-Holland Martien Jimmink. Inderdaad, de broer van Dakar-rijder Gerard, die nu zelf op 57-jarige leeftijd de Dakar wil gaan rijden. Ook konden we een dagje rijden met de speciale Dakar-Yamaha waarmee Wesley Pittens komend jaar van start wil gaan in de zwaarste rally ter wereld.

Voor de rubriek Mannen van Staal gingen we langs bij ‘de Mennekes’: Bennie Janssen/Frans Geurts van Kessel, de neven die in 1990 wereldkampioen zijspancross werden.

Noppennieuws 2 ligt vanaf 6 april in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws