Nieuws

MotoPlus lezersreis 2024 – Harz

Ook dit jaar trekken we er weer een paar weekenden op uit voor meerdaags stuurplezier, en wel met de Harz als glanzend middelpunt. Dit middelgebergte, dat zich uitstrekt over de deelstaten Saksen-Anhalt, Nedersaksen en Thüringen, is immens populair onder motorrijders. Benieuwd waarom? Ga dan dit jaar lekker met ons mee!

Nee, het is zeker niet de eerste keer dat de Harz het middelpunt is van onze MotoPlus-lezersweekenden. En het zal ook zeker niet de laatste keer zijn, daarvoor heeft dit prachtige stukje Duitsland gewoon veel teveel te bieden!
Het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, met als hoogste punt de Brocken die zijn top 1.142 meter hoog de lucht in steekt, herbergt bijvoorbeeld het Nationalpark Harz, dat ongeveer tien procent van het gebergte beslaat. Van oudsher is de Harz een belangrijk mijnbouwgebied, in het gebergte werd vooral zilver en later ook koper, lood en zink gewonnen. Hoewel de mijnen in de twintigste eeuw werden gesloten, zie je overal nog tastbare herinneringen aan die industriële achtergrond. Onder meer in de vorm van talrijke stuwmeren in de regio. Eén van de meest mooie voorbeelden is de oude Rammelsbergmijn, die zelfs een plaatsje heeft gekregen op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Bovenal echter is het een heerlijk authentieke regio, waarbij talrijke fraaie oude stadjes als Wernigerode, Stolberg, Nordhausen en Duderstadt aan elkaar worden geregen door een enerverend bochtenparadijs. Tijdens een lang weekend (vrijdag tot en met maandag), inclusief heen- en terugroute, maak je tijdens de twee rijdagen kennis met deze fascinerende regio, waarbij je elke dag kunt kiezen uit een korte of lange route. Vanaf uitvalsbasis Hotel Der Kronprinz in het middeleeuwse plaatsje Duderstadt verken je de eerste dag de westelijk Harz rondom Torfhaus, en de tweede dag Nationalpark Harz en de Brocken. En dan natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje ’s avonds de dag nog eens herbeleven!


TOURDATA 2024
24 t/m 27 mei
5 t/m 8 mei

PRIJS: vanaf € 449,00


PROGRAMMA
Dag 1: heenreis Hotel Der Kronprinz, Duderstadt (incl. toeristische aanrijroute)
Dag 2: tourdag 1: Torfhaus
Dag 3: tourdag 2: Nationalpark Harz & Brocken
Dag 4: thuisreis (incl. toeristische terugroute)


INS & OUTS
» SOORT REIS: groepsreis, rijden naar eigen believen, alleen of in spontaan gevormde groepjes.
» TOURPROFIEL: de route brengt je over geasfalteerde wegen met mooie en gevarieerde bochtencombinaties. De heen- en terugreis zijn met een afstand van zo’n 430 kilometer vanaf de grens goed te doen, ook voor minder doorgewinterde motorrijders. Op de tourdagen zelf heb je de keuze uit een korte (+/- 250 km) en lange route (+/- 350 km). Tourdagen van 5 tot 6,5 uur
» MAXIMUM AANTAL MOTOREN: 30 motoren
» REISDUUR: 4 dagen
» DAGETAPPES: 250 – 350 kilometer
» AFSTAND UTRECHT – DUDERSTADT: 430 kilometer
» PRIJS: vanaf € 449,00


INCLUSIEF
• 4 dagen stuurplezier
• 3 overnachtingen inclusief ontbijt en diner
• Toeristische aanrijroute
• Nederlandse reisbegeleiding door Horizon Motor Reizen
• GPS-routes
• Routegids met info over het reisgebied


MEER INFO EN AANMELDEN
I www.horizonmotorreizen.nl/motoplus
T +31 (0)493-320 235
E info@horizonmotorreizen.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws