Nieuws

MotoPlus 8 – 2016

Vrijdag 15 april is het weer zo ver en ligt de nieuwste MotoPlus op de deurmat en in de winkel. En in MotoPlus 8 blikken we uiteraard met Michael van der Mark vooruit op het komende WK Superbike in Assen. Hoe schat de Nederlander zijn kansen in op zijn thuiscircuit, waar hij vorig jaar twee derde plaatsen behaalde? Ook in MotoPlus 8 de uitslag van onze verkiezing Motor van het Jaar, met als grote winnaar de KTM 1290 Super Duke GT

Uiteraard ook het nodige testwerk in MotoPlus 8. Zo maken we hernieuwd kennis met de Yamaha FJR1300, nu met zesversnellingsbak. We rijden zowel de AE- als AS-versie met automatische koppeling. Hoe veelzijdig zijn adventures met een voorwiel in de avontuurlijke 21 inch maat nu eigenlijk. Met een stel uiteenlopende machines uit dit segment duiken we het terrein in, knallen we over secundaire wegen en maken we een lange snelwegtrip. Ook belichten we de huidige crisissituatie bij MV Agusta, waarvan het voortbestaan momenteel onzeker is. Ook maken we in Frankrijk kennis met de Dunlop’s nieuwste sportieve toerband, de Roadsmart III.

Een droombestemming dit keer als reisverhaal: Costa Rica. Ongerepte natuur, lekker weer en prachtig motorrijden in een zeer bijzonder land. Op het Spaanse Alcarras reed Matthijs van de Wall namens MotoPlus mee aan de eerste van de nieuwe KTM 690R Duke Battle, en daarin werd best doorgereden, zo ontdekte hij. Ook gaan we in MotoPlus 8 op bezoek bij de succesvolle custom-bouwer Roland Sands. We spreken de gedreven Amerikaan over zijn grootste passies: motoren, design en flat track racen.

Als occasion komt in MotoPlus 8 de Honda CBF600 voorbij en Hans Francois laat in Mijn Trots zijn BMW R1200GS zien, waarmee hij inmiddels al 200.000 kilometer heeft afgelegd. En natuurlijk waren we ook bij beide MotoGP’s in Argentinië en Amerika, waar Marc Marquez twee keer succesvol was.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 8 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws