Nieuws

MOTOPLUS 8 – 2014

Op vrijdag 18 april verschijnt MotoPlus 8 en dat is met maar liefst 140 pagina’s dikker dan ooit! En op al die pagina’s hebben we uiteraard het nodige te bieden. In het zuiden van Spanje rijden we met de nieuwe Honda VFR800F en de eveneens nieuwe CB650F. Rond het mondaine Monaco maken we de eerste meters met de vernieuwde Ducati Diavel met dubbele bougies en in een uitgebreide vergelijkingstest neemt de nieuwe BMW R1200RT het op tegen directe concurrenten als de Triumph Trophy 1200SE en de Yamaha FJR1300AE.

Ook staan we in MotoPlus 8 uitgebreid stil bij de onlangs gepresenteerde Lotus C-01, een futuristische machine met een Europees tintje. Verder bezoeken we veringspecialist Reiger in het Gelderse Hengelo en gaan we dieper in op de techniek achter verschillende frameconstructies. In een uitgebreide praktijktest onderwerpen we 8 integraalhelmen met geïntegreerd zonnevizier aan een intensieve test.

Reizen doen we in MotoPlus 8 dicht bij huis, op plekken die zich uitstekend lenen voor een uitgebreide weekendtrip: Luxemburg en de Duitse wijnstreek Mainfranken. In de occasionrubriek komt een echte krachtpatser voorbij, Suzuki’s Hayabusa, en Reinier van den Born laat in Mijn Trots zijn Honda Rebel zien.

Ook volop motorsport in MotoPlus 8. Na afloop van de WK Supersport race op Aragon spraken we uitgebreid met Ten Kate Honda-rijder Michael van der Mark en uiteraard blikken we ook terug op beide Superbike-manches op het Spaanse circuit. Daarnaast is er volop aandacht voor de tweede MotoGP-race van het nieuwe seizoen, die in het Texaanse Austin werd verreden. En in zijn  column blikt Jurgen van den Goorbergh terug op de eerste races van het seizoen.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 8 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws