Nieuws

MOTOPLUS 5 – 2016

Op 4 maart verschijnt MotoPlus 5 en daarin schotel we je een flink aantal eerste testen voor. Zo rijden we in Portugal met de nieuwe Triumph Tiger Explorer en waren we in Spanje voor de eerste meters met de Honda CBR500R en CB500F en de nieuwe Yamaha MT-03 en ontdekten we dat de markt voor A2-rijders steeds interessanter wordt. Interessante kost voor de avonturiers: de eerste vergelijkingstest met de nieuwe Honda CRF1000L Africa Twin, die het opneemt tegen andere 1.000 cc allroads als de KTM 1050 Adventure en de Suzuki V-Strom 1000.

Verder brengen we in MotoPlus 5 een exclusief bezoek aan de R&D-afdeling van KTM in Oostenrijker, waar alles in het teken stond van de binnenkort te presenteren 1290 Super Duke GT, en staan we uitgebreid stil bij de techniek achter de nieuwe Suzuki GSX-R1000, die we hopelijk later dit jaar eindelijk kunnen gaan rijden.

Bolivia is een lastig land om met de motor te bereizen. Wie het toch probeert, komt met prachtige verhalen en dito foto´s weer terug. In Utrecht niet geslaagd met het kopen van een nieuw eendelig leren motorpak? Pak dan MotoPlus 5 sowieso even mee, want hierin testen we uitvoerig 7 leren eendelers. In Mijn Trots laat Reinier Bruijne zijn BMW K1100LT in TV-uitvoering zien en in de occasionrubriek komen de BMW F650/700GS voorbij.

Ook het MotoGP-seizoen staat op het punt te beginnen, reden om in MotoPlus 5 uitgebreid vooruit te blikken op alle kanshebbers. Daarnaast spreken we Bo Bendsneyder, die aan de vooravond van zijn GP-debuut als KTM-fabrieksrijder in de Moto3-klasse staat. En uiteraard waren we ook bij de opening van het WK Superbike-seizoen op Phillip Island, waar Michael van der Mark uitstekend presteerde.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 5 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws