Nieuws

MOTOPLUS 4 – 2018

Op 23 februari ligt er weer een verse MotoPlus in de winkel en in de bus. En dat is een nummer waarin we gaan toeren met 200 pk onder de kont! Kan dat? Bij Kawasaki wel, want daar hebben ze dit jaar de H2 SX. In Portugal maken we kennis met de SE-versie van dit ‘geblazen’ toerkanon op basis van de even sterke H2. Een andere Kawasaki, die lekker nostalgische Z900RS, neemt het in MotoPlus 4 op tegen twee Japanse concurrenten: de Honda CB1100RS en de Yamaha XSR900. Ook kijken we halverwege de duurtestafstand van 50.000 kilometer hoe het er voor staat met de Ducati Multistrada 950, die de kilometers in rap tempo aaneen rijgt. Ook rijden we kort met de exclusieve Norton Commando 961 Sport MKII.

In het afsluitende deel van onze ‘Bihr Pimp My Ride’-actie komt een wel heel bijzonder Yamaha XJR1300 voorbij, die door Perfect Dream Bikes uit Assen onder handen in genomen en verbouwd is tot een bijzondere Flat-Track-machine. Deze XJR is tijdens de Motorbeurs Utrecht trouwens ook op de MotoPlus-stand te zien. Reizen doen we in MotoPlus 4 in de schaduw van de hoogste Alpenreuzen. We laten je zien vanaf welke plekken je het mooiste uitzicht op die grote jongens hebt.

In een uitgebreid techniekartikel gaan we eens in op de diverse vormen van klepbediening en de geschiedenis er van. Technisch iets minder gecompliceerd, maar reuzehandig om bij je te hebben: ducttape. In MotoPlus 4 testen we een aantal rollen van verschillende fabrikanten. Een echt oudje in de rubriek Mijn Trots dit keer: de Triumph Trident van Jan Dinkelman. En in de occasionrubriek aandacht voor verschillende sportmachines in diverse inhoudsklassen. Ook vind je in MotoPlus 4 het laatste nieuws over de Motorbeurs Utrecht, die inmiddels van start is gegaan.

Ook spreken we aan de vooravond van het nieuwe MotoGP-seizoen exclusief met Valentino Rossi, die aan zijn 23e (!) seizoen begint en we waren uiteraard ook bij de MotoGP-test op het Buriram-circuit in Thailand, dat nieuw is op de GP-kalender.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 4 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws