Nieuws

MOTOPLUS 4 – 2016

Op vrijdag 19 februari, als de Motorbeurs Utrecht in volle gang is, verschijnt er ook een MotoPlus, nummer 4 van deze jaargang alweer. En daarin maken we onder andere kennis met de vernieuwde Triumph Speed Triple in R-uitvoering. Verder gaan we op pad met een tweetal retro-adepten: de Ducati Scrambler Full Throttle en de nieuwe Yamaha XSR700. Is retro vooral Italiaanse flair of mag er ook een Japans technologisch sausje over? Ook rijden we kort met de Mash Seventy Five, de Franse Chinees die afgelopen jaar niet heel erg overtuigend bij ons debuteerde en in de herkansing gaat, en stond er bij Radical Guzzi wel een bijzonder geslaagd exemplaar voor ons klaar: de Ristretto 1380. Zo strak als een Zuid-Italiaanse espresso en zo sterk als een beer! Iets heel anders: elektronisch geregelde vering, we komen het steeds vaker tegen, maar wat zijn nu de echte voordelen? Enne, zelf zin om samen met ons motoren te testen? Ook een reden om MotoPlus 4 niet te missen, want hierin gaan we op zoek naar een nieuwe bezetting van ons MotoPlus Lezerspanel.

De Lot-vallei in Frankrijk is typisch zo’n voorbeeld van een streek waar iedereen wel eens van heeft gehoord, maar waar iedereen ook net zo makkelijk door- of langsheen rijdt op weg naar het vakantieadres. Wij rijden er eens wat langer rond en dat is absoluut de moeite waard! Jerry van der Heiden is dé Yamaha XS650-specialist van Nederland. Zijn laatste wapenfeit: een bloedmooie tot 800 cc opgeboorde XS650 met Rotrex-compressor, 100 pk sterk. Mike Velthuijzen is ook een specialist, maar dan als het om eencilinder racers gaat, supermono’s dus. Hij gunt ons in MotoPlus 4 een kijkje in zijn keuken.

In MotoPlus 4 ook het derde deel in onze serie ‘Perfect rijden met MotoPlus’ en dit keer staan we stil bij de helingshoek. Hoe groter de hoek, hoe groter de vent, dat werk. Maar wat is er precies mogelijk en wanneer gaat het gegarandeerd mis? Ook in deze MotoPlus een test van acht acculaders, altijd handig in de wintermaanden. Als occasion maakt de Ducati Diavel een tussenstop in onze occasionrubriek en Bas Briene laat in Mijn Trots zijn zeer geslaagde Aprilia RS250 in Rossi-Mugello-look zien. En last but not least geven we je in MotoPlus 4 de 5 beste redenen om komend seizoen voor de buis te zitten om de MotoGP te volgen.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 4 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws