Nieuws

MotoPlus 4 – 2015

Op vrijdag 20 maart verschijnt MotoPlus 4 en daarin rijden we opnieuw met een aantal 2015-modellen. In het zuiden van Spanje maken we kennis maken met de nieuwe Kawasaki Vulcan S, een in alle opzichten verrassende lichte cruiser, en op het Portugese Portimao geven we de nieuwe Ducati 1299 Panigale S voor het eerst de sporen. Ook zetten we de nieuwe Honda Crossrunner naast Suzuki’s V-Strom. Daarnaast even terug in de tijd met een vergelijk tussen de Mash Five Hundred en de Yamaha SR400. Ook rijden we nog even kort met twee andere Yamaha’s: de MT-125 ABS en de Tricity driewieler. En in MotoPlus 4 opnieuw een duurtest van een BMW, de C600 Sport, die voortijdig ten einde komt, maar dit keer niet door een technisch mankement.

Er is dit jaar veel beweging in het hypersportieve segment. In een uitgebreid techniekartikel belichten we de state-of-the-art elektronica en de geavanceerde rijwielgedeeltes van deze 1.000-cc-kanonnen. Ook brengen we in MotoPlus 4 een bezoek aan Motorzorg Leeuwarden, waar jongeren met een beperking leren om aan en met motorfietsen te werken. Een prachtige reisreportage brengt ons naar het nog tamelijk onbekende Slovenië, waar je ook Alpenpassen kunt rijden.

In onze occasionrubriek alle ins & outs rond de Suzuki GSX750F, een machine die het niet van zijn uiterlijk moet hebben, maar wel een zeer voordelige en betrouwbare allrounder blijkt. Verder laat Jaap Koster in de rubriek Mijn Trots zijn opvallende Kawasaki ZX-9R streetfighter zien. Ook staan we even stil bij de kledingtrends voor 2015, voor motorkleding welteverstaan. En we brengen in MotoPlus 4 een bezoek aan Las Vegas, waar we twee bijzondere motorveilingen bijwonen.

Het sportseizoen staat op het punt van beginnen en vooruitlopend daarop in MotoPlus 4 een dubbelinterview met Michael van der Mark en Jeffry de Vries. Een bijzonder gesprek, want Van der Mark is komend seizoen de enige vaste Nederlandse WK Superbike-coureur, terwijl De Vries begin jaren negentig de laatste vaste Nederlandse vertegenwoordiger was. Ook blikken we met Jeffrey Herlings vooruit op het komende crossseizoen, waarin de Nederlander opnieuw een gooi naar de wereldtitel wil doen. En uiteraard waren we ook bij de MotoGP-test op het Maleisische Sepang.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 4 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws