Nieuws

MOTOPLUS 3 – 2016

Zo vlak voor de Motorbeurs Utrecht ligt er een dikke MotoPlus op de deurmat en in de kiosk. MotoPlus 3, die op 5 februari verschijnt, stelt wat dat betreft niet teleur. Liefst 132 pagina’s telt dit lekker dikke nummer, dat tevens het 10-jarig bestaan van MotoPlus markeert en daar staan we uiteraard even op gepaste wijze bij stil. Maar uiteraard is het ook in deze MotoPlus ‘business as usual’ en dat betekent onder ander weer veel testen. Zo reden we op het Maleisische en tropische Sepang met de compleet nieuwe Kawasaki ZX-10R en op zonnig Fuerteventura met de vrolijke Yamaha XSR900. In het verlengde van die Yamaha is de rij-impressie van vijf roadster specials er een die je niet mag missen. Vijf machines op basis van vijf verschillende motormerken, die helemaal in de huidige retro-trend vallen. Daarna gaan de wieltjes de lucht in voor een spetterende test van vier supermoto’s, een bijna vergeten segment, dat met recente impulsen van Husqvarna, KTM en SWM weer helemaal leeft. Ook rijden we in MotoPlus 3 met de elektrische superbike, die onze zuiderburen van Saroléa op de wielen hebben gezet.

Wat reizen betreft gaan we in MotoPlus 3 lekker weg in eigen land en wel op een heel bijzonder manier. We volgen namelijk de Nederlands landsgrens van het bovenste puntje van Groningen tot aan het uiterste puntje van Zeeuws-Vlaanderen. Een bijzonder ervaring en uitermate geschikt voor een lang weekendje weg. In Hoogezand spreken we met Theo Louwes, 75 jaar oud inmiddels, maar nog steeds ‘going strong’ in zijn eigen, propvolle motorzaak, waar de tijd in de jaren zeventig stil is blijven staan. Maar Louwes zelf is wel de laatste die daar om maalt. Heerlijk! In hetzelfde straatje past ook de Honda CB650Z, die Bart Mulders in Mijn Trots laat zien.

In MotoPlus 3 gaan we verder met het bijschaven van je rijtechniek met het tweede deel uit de serie Perfect rijden met MotoPlus. Hierin staan we uitgebreid stil bij de juiste bochtentechniek. Zelf sleutelen aan je motoren? In een uitgebreide Sleuteltip doen we je talloze tips op verschillende niveaus aan de hand. In de occasionrubriek rijdt de Honda CBR600F voorbij. En met het Nitro Circus Live in de Arnhemse GelreDome in aantocht spreken we uitgebreid met de grote aanjager van het razend populaire evenement, Travis Pastrana.

En dan is het bruggetje naar motorsport snel gemaakt. In het Spaanse Valencia waren we bij de presentatie van het fabrieksteam, waarmee Yamaha na een paar jaar afwezigheid terugkeert in het WK Superbike en we belichten de kansen van het Ducati fabrieksteam in het 2016-MotoGP-seizoen.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 3 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...
Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws