Nieuws

MOTOPLUS 3 – 2015

Op vrijdag 6 februari ligt MotoPlus 3 bij je in de bus en in de winkel en dat is een zeer gevarieerd nummer waarin we uitpakken met maar liefst 140 pagina’s motortesten, toerverhalen, interviews, sport en praktijkervaringen. In een prachtig gefotografeerde Friese Elfsteden-setting zetten we de nieuwe Kawasaki Versys 650 en de Suzuki V-Strom 650XT naast elkaar en dat doen we ook met de 2014- en 2015-uitvoeringen van de BMW R1200GS. Die onderging een aantal kleine wijzigingen, waaronder een zwaardere krukas. Maakt dat hem ook beter? Het afgelopen jaar reden we 50.000 duurtestkilometers op een Triumph Trophy SE, hoe heeft deze Britse toerbuffel die afstand inwendig verteerd en hoe denken Nederlandse Trophy-rijders over hun machine. In MotoPlus 3 lees je de antwoorden. Tegenwoordig worden motorrijders in de watten gelegd met de meest geavanceerde technische snufjes, maar dat was vroeger wel anders. We maken een trip ‘down memory lane’ met drie geweldige Italianen: de Ducati 750 Sport, de Laverda 750SF en de Moto Guzzi 750S. Ook nostalgisch, maar toch helemaal nieuw is de Paton S1 Strada, een machine met klassieke looks, aangedreven door een Kawasaki ER6-blok.

Ook in MotoPlus 3 de eerste ins & outs van de Motorbeurs Utrecht, die aanstaande is en traditiegetrouw het nieuwe motorseizoen opent. In een techniekartikel gaan we dieper in op variabele klepbediening en we praten je bij over de ontwikkelingen op het gebied van airbags in motorkleding.

Uiteraard maken we ook een aantal toeristische uitstapjes in MotoPlus 3. Zo maken we een geweldige rit door het zuidelijke deel van het Franse Bourgondië, en dat is dichter bij dan je denkt. Ook zijn we in het ruige Schotland, waar we het indrukwekkende landschap per offroad verkennen. Maar dichtbij huis is er ook genoeg te zien. De eerste MotoPlus Roadbook-tour van dit jaar brengt ons namelijk naar het Groene Hart. En in MotoPlus staan we ook nog even kort stil bij de lezersreizen die we dit jaar weer voor bijzonder scherpe prijzen kunnen aanbieden.

Vader en zoon Kuiphuis beheren een prachtig motormuseum met ruim twintig bijzondere motorfietsen en kunnen er geweldige verhalen over vertellen. Dat kan ook Sander de Bruin, die in MotoPlus 3 zijn beeldschone Ducati 750SS Classic Racer laat zien. Met het oog op de Motorbeurs Utrecht dit keer in de occasionrubriek een groot aantal motorfietsen die met een beetje geluk voor bedragen rond de € 1.000,- de jouwe kunnen zijn.

Ook een flink sportieve noot in MotoPlus 3, want we publiceren het Dakar-dagboek dat kistrijder Jurgen van den Goorbergh voor ons bijhield tijdens de loodzware rally en daarnaast spreken we uitgebreid met Michael Bartholemy van het succesvolle MarcVDS GP-team.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 3 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws