Nieuws

MOTOPLUS 3 – 2014

Vrijdag ploft MotoPlus 3 op de deurmat en in het schap van de winkel. Ploffen inderdaad, want de nieuwste uitgave is met liefst 124 pagina’s een extra dikke. In dit nummer lees je onder andere de eerste testen van de nieuwe BMW R1200RT en de langverwachte Adventure-uitvoering van de R1200GS en daarnaast gaat Kawasaki’s nieuwe Z1000 op rapport in een intensieve Toptest. En uiteraard ontbreekt ook een stevig duel niet in MotoPlus 3, want hierin nemen drie supermoto-twins het tegen elkaar op: de Ducati Hypermotard SP, de Husqvarna Nuda 900R en de MV Agusta Rivale. Ook rijden we kort met de vernieuwde Harley-Davidson Fat Boy.

In het huidige digitale tijdperk zijn echte verrassingen zeldzaam geworden, maar heel af en toe kom je nog echte pareltjes tegen. Zo wisten we de hand te leggen op uniek beeldmateriaal van de Zesdaagse uit 1937, waarin het Nederlandse team uitstekend presteerde. Dat levert een fascinerende reportage met prachtig beeld op. Hedendaagse sport is er in MotoPlus 3 in de vorm van interviews met baancoureur Jannick de Jong en Rob van Pelt, die in de Dakar-rally formidabel presteerde als kistrijder.

Reizen doen we in MotoPlus 3 in het betoverend mooie Afrikaanse Senegal, terwijl we in een techniekartikel stilstaan bij de versnellingsbak. Ook is er ruim aandacht voor Kawasaki’s Z-historie, die ruim veertig jaar terug begon met de illustere Z900. In Mijn Trots laat Theo Evers zijn indrukwekkende Yamaha Vmax zien en in de occasionrubriek belichten we de MV Agusta F4 750/1000, die in gebruikte staat tegenwoordig verrassend bereikbaar zijn geworden.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 3 wilt lezen en hier als je het direct als los nummer wilt bestellen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Suzuki GSX-8R

Eerste test Suzuki GSX-8R

2 maart, 2024

Suzuki breidt haar afgelopen jaar geïntroduceerde paralleltwinplatform nu uit met een sportieve exponent? Met een ...
Kawasaki Promo Tour 2024

Kawasaki Promo Tour 2024

1 maart, 2024

Vrijblijvend proefrijden op je favoriete Kawasaki. Dit jaar trekt de Kawasaki Promo Tour weer door het land om jou ...
Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...

Overig nieuws