Nieuws

MOTOPLUS 24 – 2013

Morgen ligt alweer de laatste MotoPlus van deze jaargang in de bus of in de winkel. Maar we laten het jaar niet als een nachtkaarsje uitgaan, want we pakken in MotoPlus 24 bijvoorbeeld flink uit met testen. Rond het Spaanse Almeria rijden we de eerste meters met de langverwachte nieuwe Suzuki V-Strom 1000 en iets zuidelijker met de eveneens nieuwe BMW S1000R, de uitgeklede versie van de zo succesvolle superbike van de Duitsers. In een vergelijkingstest neemt de nieuwe Z1000SX Tourer het op tegen vertrouwd gezicht in de sportieve toerklasse: Triumph’s Sprint GT. En in een uitgebreide Toptest mag nog een nieuwkomer zijn kunsten vertonen: de Yamaha MT-09. En na 50.000 kilometer is er een eind gekomen aan de duurtest met de Honda Crosstourer. Hoe deze avonturier de beproeving inwendig heeft doorstaan lees je eveneens in MotoPlus 24.

In de categorie bijzonder en exclusief valt het ritje dat we maken met de BMW R51RS, waarmee de legendarische Piet Knijnenburg in 1946 de TT van Assen op zijn naam schreef. En de inmiddels 95 jaar oude Knijnenburg is er zelf bij om een oogje in het zeil te houden. Verder maken we in MotoPlus 24 een fascinerende reis door de USA en dat doen we in het spoor van Robert Pirsig, de auteur van het bekende boek ‘Zen en de kunst van het motoronderhoud’. Wat dichter bij huis maken we een toer langs Schotse bezienswaardigheden.

In onze serie techniekartikelen staan we in MotoPlus 24 stil bij cilinders, zuigers en drijfstangen en als occasion komt Kawasaki’s VN1700-lijn voorbij. Patrick de Ruigh laat in Mijn Trots zien dat er van een brave commuter als de Honda NTV650 best een ruige naked te maken is. Het MotoGP- en WSBK-seizoen zit er op, maar dat betekent niet dat het met de sport gedaan is. Vlak na de jaarwisseling vertrekken de Dakar-rijders voor dat wat weer een loodzware rally belooft te worden. Daar blikken we uiteraard op vooruit en daarnaast voelen we de Yamaha van Neerlands Dakar-troef Frans Verhoeven aan de tand.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 24 wilt lezen en hier als je het direct als los nummer wilt bestellen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws