Nieuws

MOTOPLUS 23 – 2015

Al het motornieuws voor 2016 van de EICMA Milaan keurig voor je gerangschikt, je vindt het allemaal in MotoPlus 23, die op 27 november in de bus en in de winkel ligt. Van de nieuwe Yamaha MT-10 en XSR900 tot de Ducati Multistrada 1200 Enduro en Suzuki GSX-R1000; alles komt uitgebreid aan bod. Daarnaast rijden we in MotoPlus 23 met een drietal motoren die dit jaar een jubileum vieren: Harley-Davidson Electra Glide (50 jaar), Honda GoldWing (40 jaar) en Yamaha Vmax (30 jaar). En voor een compleet plaatje zetten we ze naast hun oervaders. Ook gaan we op pad met een Yamaha YZF-R6 en analyseren we waarom het supersport 600-segment bijna is uitgestorven.

Reizen doen we in MotoPlus 23 dicht bij de deur, want we verkennen de omgeving van de Waalse mijnen in België en dalen ook af in de benauwde diepte. De vakantieplannen nog niet helemaal rond? Ook een reden om de nieuwe MotoPlus niet te missen, want je kunt alvast intekenen op onze Alpenmasters Lezersreis, een week lang toeren langs bekende en minder bekende pareltjes in de Alpen.

In Italië brengen we een bezoek aan een ander pareltje: het Morbidelli museum in Pesaro, vlakbij het circuit van Misano. Een Kawasaki H2R snel? Niet voor de mannen van het Britse Holeshot Racing. Zij hebben namelijk een ZX-10R Turbo met 450 pk vermogen en 275 Nm koppel op de wielen gezet. We gaan eens kennismaken. Ook testen we in MotoPlus 23 7 uitlaatdempers voor een R1200GS. Brengt dat nog wat zo’n vervangingsdemper?

In de occasionrubriek maken we dit keer een pitstop met een KTM 990 Adventure, een ruige avonturier, en in Mijn Trots laat Ben Weites zijn Benelli TnT 1130 zien. En uiteraard waren we ook bij de MotoGP-test op het Spaanse Valencia, de eerste officiële test voor de nieuwe Michelin banden en de standaard elektronica.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 23 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws