Nieuws

MOTOPLUS 23 – 2014

Op 28 november is het weer zover en ligt er een kakelverse MotoPlus in de winkel en op de deurmat, nummer 23 alweer. En daarin mag de nieuwe generatie Triumph Tiger 800’s laten zien welke stappen voorwaarts er zijn gezet. In het zuiden van Spanje rijden we met de nieuwe XR en XC. Daarnaast maken we de eerste meters met de eveneens nieuwe MV Agusta Dragster 800RR en de nieuwe lijn Moto Guzzi’s V7 II. Daarnaast hebben we een knallende shoot-out tussen drie power nakeds met een dikke V-twin tussen de framebalken: de Ducati Monster 1200, de EBR 1190SX en de KTM 1290 Super Duke R. Reizen met een supersport, onmogelijk? Zeker niet, met een MV Agusta F3 675 maakten we een vakantietrip naar het noorden van Italië.

Als het jaar ten einde loopt, is het weer tijd voor de Verkiezing Motor van het Jaar, die we samen met een flink aantal buitenlandse motormagazines organiseren. In het hart van MotoPlus 23 vind je traditiegetrouw weer de stemkaart om op jouw favoriete motor te stemmen. Bovendien maak je met die ingevulde stemkaart kans op de hagelnieuwe Ducati Scrambler, die we onder alle inzenders verloten!

Kawasaki’s Ninja-lijn viert dit jaar het 30-jarig jubileum. In MotoPlus 23 laten we de meeste belangrijke krijgers nog eens de revue passeren. Ook spreken we met filmster Keanu Reeves, die samen met een vriend onder de naam Arch Motorcycles een ‘custom build’ motorfietsen maakt. Dit jaar is het een eeuw geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en daarin was een speciale rol weggelegd voor een nog jong vervoermiddel, de motorfiets. In een uitgebreide reportage belichten we de verschillende motorfietsen die in deze oorlog werden gebruikt.

Ook maken we in MotoPlus 23 een bijzondere roadtrip door Duitsland, waarbij we een Triumph Scrambler naar het toepasselijk ‘England’ rijden. Daarnaast nemen we een winters kijkje in Zweden, waar we bij Offroad Zweden al de nodige ‘winterpråt’ Verder staan we in de occasionrubriek stil bij de dikke cruisers uit het land van de rijzende zon en laat Rik van Westrienen in Mijn Trots zijn bijzonder Moto Guzzi zijspancombinatie zien.

Het wegraceseizoen zit er op, maar na afloop van de laatste GP op Valencia werd er door diverse teams al getest voor het komende seizoen. Uiteraard waren we daarbij aanwezig. Verder een mooie reportage over de Honda NR500, een GP-racer met ovale zuigers.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 23 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws