Nieuws

MotoPlus 21 | 2021 Motornieuws, nieuwe wereldkampioen en een kijkje achter de schermen

We kruipen langzaam richting 2021, dus laten merken steeds meer los over hun modellen voor komend jaar. Dit keer waren het BMW, Yamaha, Honda, KTM en Ducati die samen flink wat moois hebben onthuld. Een gloednieuwe Yamaha MT-09, flink geüpdatete BMW R1250RT, de Honda Forza en een kijkje in het blok van de nieuwe Ducati Multistrada V4.

Verder hebben we ook een interview gehad met ’s lands eigen wereldkampioen en de nummer twee in het WorldSSP300. Michael van der Mark was in 2014 de laatste Nederlandse wegrace-wereldkampioen, maar WK Supersport 300-coureur Jeffrey Buis heeft het stokje overgenomen. Op het Portugese Estoril werd hij tot eerste Nederlandse wereldkampioen in deze klasse gekroond, en dat na een titelstrijd met nota bene zijn teamgenoot én ook een Nederlander, Scott Deroue. We spraken beide mannen na het slotweekend in Portugal.

Voor MotoPlus 21 zijn we ook met tien MotoPlus-lezers een dagje op stap geweest met twee BMW’s die de tongen dit jaar behoorlijk hebben losgemaakt: de F900R en XR. Daarnaast lees je ook alles over onze conceptvergelijking: allroad versus naked. Als we kijken naar de verkoopcijfers dan zijn beide modellen enorm populair. We zetten drie paar populaire zustermodellen uit beide segmenten naast elkaar.

Reizen doen we dit nummer in Italië. Je zou denken dat het Zuid-Europese land geen verborgen pareltjes meer kan hebben. Toch is niets minder waar. Om dat te bewijzen laten we je deze MotoPlus kennismaken met Montefeltro. Een prachtig gebied dat rijk is aan uitdagende wegen, intieme strandjes en een formidabele keuken.

In deze MotoPlus starten we ook onze nieuwe interview-reeks met de mensen die achter de schermen aan de touwtjes staan. Henk Salomons van Kawasaki Benelux mag daarbij het spits afbijten en vertelt over een wereld die wellicht wat minder romantisch is dan je zou denken. Enerzijds wordt er jaren vooruit gekeken en worden prognoses gemaakt hoe een bepaald model het zal gaan doen, zodat er in elk geval voldoende worden geproduceerd en – in de juiste kleur – worden ingekocht, maar anderzijds is het ook een enorme logistieke operatie om de nieuwe modellen tijdig bij de dealers in de showroom te krijgen.

Uiteraard is bovenstaande slechts een greep uit wat er allemaal in de nieuwe MotoPlus staat. De rest van de inhoud staat hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 21 / 2020

TEST
CONCEPTVERGELIJKING: allroad versus naked
LEZERSTEST: BMW F900R/XR
VERGELIJKINGSTEST: Honda CB500F – Kawasaki Z400

PRAKTIJK
OCCASION: liefhebbersmotoren
NAVIGATIE (3): je eigen rit uitzetten
TIPS & TRICKS

REIZEN
MONTEFELTRO, ITALIË

REPORTAGE
INTERVIEW: Henk Salomons, Kawasaki Benelux
MIJN TROTS: Johan en Stefan Servaas en hun Kawasaki ZRX1100’s

SPORT
WK SUPERBIKE: Estoril, Portugal
INTERVIEW: Jeffrey Buis en Scott Deroue
MOTOGP: Aragon, Spanje

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
COLUMN: Hugo Pinksterboer
SPOTLIGHT
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
BMW F900R/XR
BMW R1200C
BMW R1250GS Adventure
BMW R1250R
BMW R1250RT
BMW R18 Classic
Ducati Monster 1000/S2R 1000
Harley-Davidson V-Rod
Honda CB500F
Honda CB1300
Honda Forza 750
Honda MSX125 Grom
Kawasaki Z400
KTM 890 Adventure
KTM 1290 Super Adventure R
KTM 1290 Super Duke R
Moto Guzzi Griso 1100
Triumph Speedmaster
Yamaha 1100 Bulldog
Yamaha MT-07
Yamaha MT-09
Yamaha Ténéré 700 Rally

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.