Nieuws

MOTOPLUS 21 – 2017

Op vrijdag 27 oktober ligt er weer een kakelverse MotoPlus in de bus en in de winkel en daarin lees je onder andere hoe onze KTM 1290 Super Duke R 50.000 intensieve duurtestkilometers inwendig heeft doorstaan. Heeft het Oostenrijkse beest ook onbarmhartig hard toegeslagen in het eigen motorische hart of hebben de draaiende delen de testafstand probleemloos doorstaan? Rijden doen we natuurlijk ook in MotoPlus 21, met de Kawasaki Versys 1000 Tourer en Yamaha MT-09 Tracer bijvoorbeeld. Zijn deze Japanse multitools nu allroads of echte toermachines? Daarnaast rijden we twee Italiaanse broers: de Ducati 959 Panigale en de SuperSport S en bekijken we of je op de openbare weg beter bedeeld bent met een volbloed racer of een sportieve toermachine. Ook testen we drie retroklassiekers, de Moto Guzzi V9 Roamer, de Triumph Street Scrambler en de Yamaha SCR950, en maken we kennis met twee lichte machines: de Suzuki GSX-250R en de FB Mondial HPS125i.

Ook volgen we in MotoPlus 21 onze ‘Riding Reporters’ tijdens hun expeditie door Zuid-Amerika. In dit tweede deel doen de dames Brazilië aan. En we brengen een bliksembezoek aan Zweden, waar we een kijkje in de keuken nemen bij Jofama AB, het moederbedrijf achter de motorkledingmerken Lindstrands, Halvarssons en Jofama zelf. Verder checken we spannende zijspancombinaties op het grote EGT-treffen in Luxemburg en spreken we uitgebreid met meervoudig wegracekampioen Freddie Spencer, onder ander over zijn dit jaar verschenen biografie.

De dagen worden weer korter en de temperaturen gaan langzaam maar zeker omlaag, hoogste tijd om eens goed naar de onderkleding onder je motorpak te kijken. We testen in MotoPlus 21 een aantal sets voor je, ook voor voorjaar en zomer trouwens. In de occasionrubriek zetten we de Triumph Tiger 1050 in de spotlights en in Mijn Trots vertelt de Nederlandse Zwitser Nico Koene het bijzondere verhaal achter zijn Triumph Speed Triple.

De strijd om de MotoGP-titel nadert het hoogtepunt, we volgen de voornaamste titelkandidaten op het Japanse Motegi en op het Australische Phillip Island. De WK Superbike-titel is al vergeven, maar er zijn nog steeds punten te verdienen voor de mannen achter wereldkampioen Jonathan Rea. Op het Spaanse Jerez bijvoorbeeld.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 21 wilt lezen.

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws