Nieuws

MOTOPLUS 21 – 2016

Op vrijdag 28 oktober verschijnt MotoPlus 21 en daarin lichten we alweer een tipje van de 2017-sluier op met de nieuwe Yamaha YZF-R6, BMW K1600B en de Triumph Bonneville Bobber. Ook staan we uitgebreid stil bij BMW’s visie op het toekomstige motorrijden: de onlangs gepresenteerde Vision Next 100. Testen ontbreken uiteraard ook niet in MotoPlus 21. Zo rijden we op een zonnig Spaans Jerez met de WK Superbike-machines en diverse Superstock-motoren van BMW. We rijden verder kort elektrisch met de Zero FXS ZF 6.5 en stellen ons de vraag waarin de BMW R nineT en de R nineT Scrambler nu van elkaar verschillen als het om de rijeigenschappen gaat.

Een Grand Prix voor motormonteurs? Zeker wel, bij Yamaha organiseerden voor alweer de zevende keer de ‘Yamaha European Technician Grand Prix’, waarbij een monteur van Hans van Wijk Motoren wist door te dringen tot de wereldfinale in Japan. Ook blikken we in MotoPlus 21 nog een keer teug op de Intermot, niet op het motornieuws voor komend jaar, maar op de vele specials en eigenbouw motoren, die er ook te zien waren.

Op je dooie gemak door de Franse Alpen toeren? Ga dan eens in het naseizoen als de meeste toeristen zijn verdwenen, het weer nog aangenaam is en je de meest fantastische stuurwegen haast voor jezelf hebt. In MotoPlus 21 gaan we je voor. Ook maken we nog een najaarstochtje door de Achterhoek. Die vind je in de vorm van een Roadbook-tour terug in deze MotoPlus.

Elektronische hulpsystemen nemen een steeds grotere vlucht in motorland. In MotoPlus 21 maken we de stand van zaken op en bekijken we wat de nabije toekomst nog voor ons in petto heeft. In een nieuw artikel uit de serie Perfect Rijden gaan we dieper in op het rijden in groep. Iedereen doet het wel eens, maar hoe doe je het goed? In de occasionrubriek maakt de Triumph Tiger Explorer een pitstop en Lars Courage laat in Mijn Trots zijn Yamaha MT-01 met OS-kit zien.

Ook spreken we in MotoPlus 21 uitgebreid met Bennie Streuer, zoon van oud-wereldkampioen Egbert Streuer, maar bovenal zelf ook zijspancoureur. In 2015 werd hij zelf wereldkampioen, dit jaar kijkt hij terug op een seizoen met veel ups en downs, maar waarin wel de open Duitse titel werd behaald. En zoals je van ons gewend bent ook verslagen van de meest actuele MotoGP- en WK Superbike-races, dit keer respectievelijk vanuit Japan en Australië en Spanje.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 21 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...
MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

19 juli, 2024

Met haar nieuwe Fireblade probeert Honda aan de macht te komen bij de superbikes. Om te kijken of dat is gelukt ...
Warmdraaien – De K van komkommer

Warmdraaien – De K van komkommer

18 juli, 2024

De ‘J’ van juli zit in de maand en dat betekent dat de ‘K’ van komkommer ook weer veelvuldig opduikt in het ...

Overig nieuws