Nieuws

MOTOPLUS 21 – 2015

Op de kop af 205.000 euro kost Honda’s RC213V-S GP-replica met race-kit. Alsof je een emmer leegschudt. Of we hem dan ook alsjeblieft heel wilden houden, luidde de opdracht voor onze exclusieve eerste testrit op het Spaanse Valencia. Hoe dat afloopt, lees je in MotoPlus 21, die op 30 oktober in de winkel en in de bus ligt. In hetzelfde nummer ook de eerste exclusieve meters met de nieuwe KTM Super Duke 1290GT, de sportieve toervariant van KTM’s brute naked. Ook zetten we een kwartet uiteenlopende 200 pk-kanonnen, de Aprilia RSV4 RF, de Kawasaki H2, de Suzuki Hayabisa en de Yamaha Vmax, naast elkaar voor een conceptvergelijking en rijden we met twee vette Amerikaanse cruisers van Harley-Davidson en Indian. En het MotoPlus Lezerspanel gaat op stap met de Yamaha XJR1300.

Motorrijden in Zuid-Afrika kan ook zonder dat je op de motor eerste het Afrikaanse continent doorkruist. Vliegen naar Kaapstad, een motor huren en rijden maar. Pierre Vroomen deed het en dat resulteerde in een bijzonder kleurrijk reisverhaal. Ook in MotoPlus 21: voordelig met MotoPlus naar het Sauerland in het voorjaar van 2016 met onze Lezersreis. Reageer snel, want de plaatsen zijn beperkt! In het ministaatje Andorra wonen we de Andorra 500 bij, een regelmatigheidsrally voor klassiekers, opgezet door niemand minder dan meervoudig Dakar-winnaar Cyril Despres.

Op zoek naar een niet alledaagse helm? In een uitgebreide praktijktest zetten we in MotoPlus 21 10 helmexoten voor je op een rij. Verder spreken we met Co Looijesteijn, één van de vier racende Noord-Hollandse broers, die dik veertig jaar terug actief waren op de Nederlandse wegracecircuits. Als occasion komt BMW’s K1300S voorbij en Gert Eleveld vertelt in Mijn Trots het bijzondere verhaal achter zijn Aprilia SL1000 Falco.

En uiteraard volgen we in MotoPlus 21 ook de MotoGP-titelstrijd, die in Australië en Maleisië letterlijk het kookpunt bereikte. De WK Superbike-coureurs sloten in Qatar hun seizoen af.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 21 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws