Nieuws

MOTOPLUS 20 – 2015

Op vrijdag 16 oktober is het weer zo ver en ligt er weer een nieuwe MotoPlus in de winkel en in de bus, MotoPlus 20 om precies te zijn. Hierin maken we op het Ascari circuit nabij het Spaanse Ronda kennis met de nieuwe Ducati Monster 1200R, het meest brute en verfijnde wat Ducati’s Monster-lijn te bieden heeft, en in eigen land rijden we eerste meters met de nieuwe SWM SM650R, een supermoto van het ambitieuze Italiaanse merk. Ook rijden we kort met de Mash Adventure 400R en de Kymco Downtown 350I. En in een vergelijkingstest nemen twee sportief avontuurlijke driepitters het tegen elkaar op: de MV Agusta Turismo Veloce 800 en de Yamaha MT-09 Tracer.

En we vieren een jubileum in MotoPlus 20, want de ‘de motorfiets’ bestaat dit jaar op de kop af 130 jaar. Daar staan we bij stil met een gedenkwaardig ritje op een replica van de Daimler Reitwagen, de machine die in 1885 zijn eerste meters maakte. Daarnaast brengen we een mooi overzicht met motorfietsen uit de pioniersdagen van de motorindustrie.

Picardië kennen we vooral als streek waar we doorheen rijden onderweg naar een vakantieadres in het zuiden van Frankrijk. Toch heeft deze prachtige streek veel moois te bieden, zo ontdekken we in MotoPlus 20. En in Duitsland zijn we bij ‘Glemseck 101’, iets dat begon als een geintje met een sprint, maar inmiddels tot een gigantisch en toonaangevend festival is uitgegroeid. In de occasionrubriek laten we een hele batterij voordelige opstappers zien en in Mijn Trots toont Tjerk Bosman de ASO 500, waar hij met veel liefde en toewijding aan werkt.

Jean-Michel Bayle is een van de weinige motorsporters die succes boekte in zowel de motorcross als wegrace. Eind jaren tachtig was hij ongenaakbaar in het zand en in de jaren negentig volgde nog een mooie carrière op asfalt. We spreken uitgebreid met de Fransman, die tegenwoordig als Sporting Manager bij Honda met topcrossers werkt. En uiteraard staan we in MotoPlus 20 ook uitgebreid stil bij de titelstrijd in de MotoGP tussen Valentino Rossi en Jorge Lorenzo met een terugblik op de GP van Japan. Ook zijn we bij het WK Superbike op het Franse Magny-Cours en laat MotoPlus-columnist Jurgen van den Goorbergh zijn licht op het racewereldje schijnen.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 20 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws