Nieuws

MOTOPLUS 2 – 2014

De gang zit al weer goed in het nieuwe jaar en ook in MotoPlus 2, die morgen in de bus en in de winkel ligt, geven we vol gas. Zo zetten met de Ducati 899 en 1199 Panigale twee bloedsnelle en gestroomlijnde Italianen tegenover elkaar. Uiterlijk ogen ze haast identiek, maar hoe zit het met de karakters van deze twee ranke superbikes? De nieuwe KTM 1290 Super Duke R maakte bij zijn presentatie een verpletterende entree. Maar waar staat de Oostenrijker als het op de punten aankomt? In een intensieve Toptest geven we het antwoord. Indian leeft weer en om dat te vieren zetten we in MotoPlus 2 de nieuwe Chief Vintage naast een illustere voorganger, een Chief uit 1946. Smullen! Ook reden we kort met de Energica EGO, een elektrische superbike van Italiaanse makelij.

In onze serie techniekartikelen staan we in MotoPlus 2 uitgebreid stil bij de werking van de koppeling. Bij het Caféracer Festival in het Franse Monthlery stonden we ook stil, om ons te vergapen aan de prachtige klassieker en eigenbouw machine die er tijdens dit nieuwe festival stonden en rond reden.

Noorwegen is met zijn geweldige bossen en machtige fjorden een droombestemming voor veel motorrijders. We maken er een prachtige trip. Dat doen we ook op een minder voor de hand liggende bestemming: Japan. In de omgeving van de imposante Mount Fuji verkennen we het uitdagende Japanse landschap per allroad.  Als occasion komt in MotoPlus 2 BMW’s R1150R buurten, terwijl Sebastiaan van Wynen in Mijn Trots zijn grondig verbouwde Honda CMX450 Rebel laat zien.

Jan Smit vergaarde roem als tuner en stond jarenlang aan de zijde van sprintlegende Henk Vink. In MotoPlus 2 een uitgebreid portret van de techneut. Uiteraard blikken we ook terug op de Dakar Rally en hoewel het wegraceseizoen nog niet is begonnen, kunnen we er wel al even aan proeven met een rij-indruk van de Kawasaki ZX-10R superbike, de kampioensmachine van Tom Sykes.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 2 wilt lezen en hier als je het als los nummer wilt bestellen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws