Nieuws

MOTOPLUS 19 – 2017

Op vrijdag 29 september is het weer zover en ligt er een kakelverse MotoPlus in de bus en in de winkel. Daarin richten we de blik al voorzichtig op 2018, want we rijden in Spanje de eerste meters met de nieuwe BMW G310GS. Het kleintje GS, dat in de praktijk zeker geen kleine motor blijkt te zijn. Fun, heb je dat per definitie met een V-twin of maakt een driepitter ook een goede kans? Dat zoeken we uit met de Aprilia Dorsoduro 900, Ducati Hypermotard 939 en de Yamaha MT-09. Twee motoren kunnen nagenoeg hetzelfde vermogen, maar een compleet verschillende rijdynamiek. Dat illustreren we aan de hand van een concepttest met de BMW R1200R en de Yamaha YZF-R6. Ook komen in MotoPlus 19 twee broers tegen elkaar in actie, want heb je voldoende aan een KTM 1090 Adventure of moet het per se een volgepakt hightech-beest als de 1290 Super Adventure S zijn?

In MotoPlus 19 keren ook The Riding Reporters terug, de Nederlandse dames trekken door Zuid-Amerika en doen in dit eerste deel Frans-Guyana en Suriname aan. Ook blikken we terug op de Alpenmasters 3.0, onze spectaculaire lezersreis, die dit jaar door de Franse Alpen voerde. In onze serie Bihr-make-overs, de Kawasaki Z750 van Coeno van Oudheusden die bij Lemstra Motoren in Alkmaar onder handen werd genomen.

Op het randje naar de herfst bezochten we in Zandvoort ‘Bikes and Boards’, een leuk bikefestival aan zee, waarbij op het strand zelfs sprintwedstrijden werden verreden. In MotoPlus 19 blikken we er met een uitgebreid fotoverslag op terug. En zeggen we herfst, dan zeggen we ook al bijna winter en dan begint het bij topschaatsster Jorien ter Mors uiteraard behoorlijk te kriebelen. Zeker met de Olympische winterspelen voor de deur. Maar Ter Mors mag op een mooie herfstdag ook nog graag even haar Honda CBR600RR pakken voor een snel rondje op twee wielen. Ook zetten we in MotoPlus 19 een aantal communicatiesetjes naast elkaar in een praktijktest en geven we je een aantal tips om tot de aankoop van de voor jou ideale set te komen. En in Mijn Trots laat Appie van Riesen zijn Honda CB750 Four uit 1979 zien.

En uiteraard ook een portie motorsport in MotoPlus 19. Zo volgen we de WK Superbike-coureurs op het Portugese Portimao en waren we op het Spaanse Aragon waar Valentino Rossi vriend en vijand verbaasde door kort na zijn dubbele beenbreuk alweer aan een GP deel te nemen en hoe!

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 19 wilt lezen.

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws