Nieuws

MOTOPLUS 19 – 2015

Op vrijdag 2 oktober ligt MotoPlus 19 op de mat en in de winkel en daarin maken we de exclusieve eerste meters met een prototype van een 2016-model: de nieuwe KTM 690 Duke. Gaat KTM met deze machine haar leidende positie in dit segment verstevigen? Verder zetten we de BMW R1200GS en S1000XR tegenover elkaar en plaatsen ons voor hetzelfde dilemma als waar BMW-kopers wellicht mee worstelen. Welke van de twee moet je nu kiezen? Wordt het een boxer of een vierpitter? Ducati heeft een naam hoog te houden als het om superbikes gaat. In een generatietest zetten we de laatste vier modellen, 1098, 1198, 1199 Panigale S en 1299 Panigale S, eens naast elkaar en zien we dat de tijd de laatste jaren allesbehalve stil heeft gestaan. Ook rijden we kort met een wel heel futuristisch gelijnde Honda: de NM4 Vultus, een kruising tussen een scooter en een cruiser.

In een haast sprookjesachtige reisreportage herbeleeft onze reisredacteur Jo Deleker de indrukwekkende motortrip die hij 32 jaar geleden met zijn vrouw naar Noorwegen maakte. Leuke bijkomstigheid: het stel doet dit op de motoren van toen, een BMW R80 G/S en een Yamaha XT500. Al even indrukwekkend is de reis die Toon Nelissen halverwege de jaren tachtig door de USA maakte, op zijn eigen motor, voorzien van een wel heel bijzonder slaap/zijspan. In MotoPlus 19 blikt hij met ons terug aan de hand van prachtig fotomateriaal.

We maakten de afgelopen zomer heel wat kilometers met onze bandentesten, de ideale gelegenheid om meteen even ook wat motorkleding te testen: zes textiel combi’s uit het hogere prijssegment. Ook brengen we in MotoPlus 19 een bezoek aan Continental, dat de meesten onder ons met motorbanden zullen associëren. Maar bij Conti doen ze veel meer, op het gebied van elektronica bijvoorbeeld. We krijgen een blik in de toekomst. Als occasion komt de Monster 1000-lijn van Ducati voorbij en Rinze Kats vertelt je in Mijn Trots alles over zijn BMW K75RT, een echt familiestuk.

Dit jaar hebben we helaas geen Nederlandse deelnemers in de GP’s, maar er zijn achter de schermen wel veel Nederlanders in alle GP-klassen actief. We spreken in MotoPlus 19 uitgebreid met Wilco Zeelenberg (MotoGP), Torleif Hartelman (Moto2) en Peter Bom (Moto3) over hun activiteiten in de GP-racerij. Uiteraard waren we ook bij de Spaanse GP op Aragon en bij het WK Superbike op Jerez, waar Jonathan Rea de wereldtitel veroverde.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 19 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws