Nieuws

MOTOPLUS 18 – 2016

De zomer vlamt nog even lekker door en dat doen we ook in MotoPlus 18, die op vrijdag 16 september in de winkel of op de deurmat ligt. Met het vlammende tweede deel van onze grote naked bike test bijvoorbeeld. Hierin neemt de nieuwe Yamaha MT-10 het op tegen al zijn vier-in-lijn concurrenten: de BMW S1000R, de Honda CB1000R, de Kawasaki Z1000 en de Suzuki GSX-S1000. Met de Tracer 700 lanceerde Yamaha dit jaar nog een potentiële verkooptopper en deze tegenstrever van Suzuki’s V-Strom 650 en de Kawasaki Versys 650 laat in een intensieve Toptest zien wat hij waard is als het om de punten gaat.

Zaken als ABS en tractiecontrole zijn inmiddels behoorlijk ingeburgerd, maar welke richting gaat actieve veiligheid in de nabije toekomst op? Daar gaan we in MotoPlus 18 eens wat dieper op in. Van een heel andere orde zijn de NitrOlmpX, Europa’s grootste dragrace-evenement op de Duitse Hockenheimring. Met de Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ heeft het weinig te maken, want iedereen wil gewoon het snelst zijn op de kwart mijl. Zo simpel is dat. En het levert in ieder geval spectaculaire beelden op! Die Olympische gedachte was ook ver te zoeken op de even bekende als beruchte Spelen van 1936 in Berlijn, de laatste voor de Tweede Wereldoorlog. In de Berlijnse hoofdstad gaan we op zoek naar sporen van die Spelen van 80 jaar geleden.

Nog een beetje vakantiebudget over en op zoek naar een nieuwe outfit, die ook herfst- en winterbestendig is? Ook een goede reden om MotoPlus 18 niet te missen, want hierin testen we vijf textielcombi’s uit het hogere prijssegment van Held, Dane, Rukka, Scott en Touratech. Ook pikken we de serie ‘Perfect rijden met MotoPlus’ weer op, dit keer met rijtips voor het stadsverkeer. Frans Kersten laat in Mijn Trots zijn Cagiva’s zien en de KTM 390 Duke rijdt voorbij in de occasionrubriek.

En uiteraard waren we aanwezig bij de MotoGP-races op het Britse Silverstone en het Italiaanse Misano, waar opnieuw twee nieuwe winnaars konden worden genoteerd.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 18 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws