Nieuws

MOTOPLUS 18 – 2015

Op vrijdag 18 september verschijnt – hoe toepasselijk – MotoPlus 18 van 2015. Hierin maken we kennis met Harley-Davidson’s visie op elektrisch motorrijden: de LiveWire. Uiteraard ontbreekt ook de ‘good old’ verbrandingsmotor niet. In een direct vergelijk nemen de Aprilia Caponord 1200 Rally en de Yamaha XT1200ZE Super Ténéré het tegen elkaar op. Bijzonder is de test die we maakten met vier stoere retro bikes, de BMW R nineT, Honda CB1100EX, Triumph Thruxton en Yamaha XJR1300 Racer. In de eerste plaats vanwege de motoren natuurlijk, maar zeker ook vanwege de testbestemming: langs 5 legendarische bergcircuits in het noorden van Italië. Bijzonder mooi plaatjes en in alle opzichten geweldige route, die hier te downloaden is, mocht je hem zelf eens willen rijden.

Ook in MotoPlus 18 een interview met de in België woonachtige Nederlandse kunstenaar Hans van Hilst, die zijn ambacht combineert met zijn grootste hobby, motorrijden. Wat dat oplevert? Geweldige nepklassiekers. Ook spreken we uitgebreid met Jeffrey Herlings, die opnieuw met een blessure te maken kreeg, die een einde aan zijn tot dan zeer succesvolle seizoen maakte.

Daniëlle Boelens en Irene Wouters, onze reizende reporters in Zuid-Amerika, voltooien in MotoPlus 18 hun indrukwekkende reis en GTST-acteur Joep Sertons neemt ons mee op reis naar het ruige noorden van Schotland. Dichterbij huis maakten we een mooie Roadbook-tour door Noord-Holland.

De markt voor navigatiesystemen is behoorlijk in beweging. In een uitgebreide praktijktest testen we 5 actuele systemen. Een hele rits occasions dit keer in MotoPlus 18 en wel machines die stuk voor stuk onder de noemer XXL vallen. Dat levert een bijzonder palet ‘tweedehands’ op. Eric Wilderbeek laat in Mijn Trots zijn KTM 1190 Adventure zien.

En vanzelfsprekende waren we ook bij de chaotische verlopen MotoGP-race op Misano. Alles ins & outs over deze race lees je in MotoPlus 18.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 18 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws