Nieuws

MOTOPLUS 18 – 2014

Op 19 september ligt MotoPlus 18 in de winkel en op de deurmat en daarin maken we de eerste meters met een nieuwe Amerikaan: de EBR 1190RX, het nieuwe speeltje van Erik Buell. Berggeiten opgelet, want in het nieuwe nummer gaan we ook op zoek naar de bergkoning van 2014. In deze editie van de Alpenmasters neemt de BMW R1200GS Adventure het op tegen vijf uitdagers uit verschillende segmenten. Kan de Adventure stand houden? Over GS gesproken, in MotoPlus 18 lees je ook het eindverslag van de 50.000km-duurtest die we met de R1200GS uitvoerden, en waaraan een vroegtijdig einde kwam. Verder rijden we in dit nummer ook kort met de Honda CTX700, de nieuwe Indian Scout en de Yamaha YZF-R125.

In een mooi reisverhaal rijden we met onze beide Suzuki V-Strom duurtestmotoren in het spoor van de oude Romeinen dwars door Nederland. We volgen daarbij de Romeinse grens, die liep van  Katwijk aan Zee naar onze huidige oostgrens. Van een heel andere orde zijn de snelheidsraces op de zoutvlakten van het Amerikaanse Bonneville. Door uitermate bizar weer werd de editie van dit jaar wel heel bijzonder, dat leverde geweldige beelden op.

In een uitgebreid techniekverhaal gaan we in MotoPlus 18 gaan we dieper in op de techniek achter remmen, terwijl we in onze occasionrubriek stilstaan bij motoren, die ooit niet meer dan  een verlangende droom waren, maar nu als occasion verrassend bereikbaar zijn. In de rubriek Mijn Trots deelt Joop Walvoort zijn passie voor Honda’s CBX1000 met ons.

En uiteraard is er in MotoPlus 18 volop aandacht voor Michael van der Mark, die op het Spaanse Jerez op magistrale wijze de WK Supersport-titel pakte, de eerste solotitel in de wegrace in veertig jaar tijd. Ook waren we bij de MotoGP-race op het Italiaanse Misano, waar de oude meester Valentino Rossi weer eens winnend over de streep ging.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 18 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws