Nieuws

MOTOPLUS 17 – 2017

Eind augustus, begin september begint doorgaans het eerste motornieuws voor het komende jaar los te komen en bijt Harley-Davidson, haast traditiegetrouw zouden we haast zeggen, het spits af. Voor 2018 presenteren de Amerikanen een nieuwe Softail-lijn met het 107 cubic inch Milwaukee Eight-blok en een aantal nieuwe CVO-modellen met een Milwaukee Eight-krachtbron met maar liefst 117 cubic inch longinhoud (1.923 cc). Je leest er alles over in MotoPlus 17, die vrijdag 1 september in de bus en in de winkel ligt. Daarnaast ook een rij-indruk van de huidige Harley CVO Street Glide met 114 cubic inch (1.868 cc) Milwaukee Eight V-twin en een prijskaartje dat behoorlijk dicht tegen de vijftig mille aanschurkt.

Twee andere V-twins nemen het in een vergelijkingstest tegen elkaar op: de Ducati Monster 797 en de Suzuki SV650, oftewel Italiaanse passie versus Japanse ratio. Met de X-ADV scooter en de Africa Twin heeft Honda twee heel verschillende avonturiers in het gamma. Of hebben ze meer gemeen dan we denken? In MotoPlus 17 antwoord! Ook geven lezers na een dagje sturen en raggen hun mening over de Husqvarna 701 Enduro. Daarnaast nemen we een kijkje bij SWM motoren in Italië en spreken we de directie over de toekomst van de nog jonge Italiaanse fabrikant.

In MotoPlus 17 tevens het laatste deel van de wereldreis die Leonie Sinnige de afgelopen drie jaar maakte en we kijken achter de deur bij Yesterdays Motorcycles, het adres voor liefhebbers van klassieke motoren. In onze serie ‘Bihr pimp my bike’, het derde deel, de Honda Fireblade van Glenn Brons. In Mijn Trots laat Nick van Noort het resultaat zien van een ochtendje brandhout halen: een prachtig verbouwde Yamaha SR500. En in de occasionrubriek een zware stamper: de Kawasaki VN2000.

In een openhartig interview vertelt Scott Deroue over zijn overstap naar het nieuwe WK Supersport 300 en over zijn seizoen tot nu toe. Uiteraard waren we ook bij de MotoGP op het Engelse Silverstone, het WK Superbike op de Lausitzring in Duitsland en bij de Yamaha R3 Cup op Assen.

Klik hier om de volledige inhoud van MotoPlus 17 te lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws