Nieuws

MOTOPLUS 17 – 2016

Op vrijdag 2 september is het weer zo ver en ligt er weer een kakelverse MotoPlus in de bus en in de winkel. We beginnen MotoPlus 17 met een cadeautje van S100, want tegen inlevering van de originele bon in deze MotoPlus kun je bij de S100-dealer een gratis busje witte kettingspray of Dry Lube kettingspray ophalen. Gewoon omdat het kan! Dan de rollende actie in MotoPlus 17. Die is er volop, want zo treedt Yamaha’s nieuwe MT-10 aan tegen zijn voorganger, de FZ1. Maakt Yamaha’s opper-MT gehakt van zijn voorloper? Van een heel andere orde zijn de drie crossovers, die elkaar in een uitgebreide vergelijkingstest treffen. Hoogpoters met een avontuurlijk jasje, maar met een uitgesproken voorliefde voor asfalt. De nieuwe Triumph Tiger Sport neemt het in dit treffen op tegen de Kawasaki Versys 1000 en de Honda VFR800X Crossrunner. En verder sturen we het MotoPlus Lezerspanel een dag op stap met de Yamaha XSR700 en XSR900.

Reizen doen we dit keer door Noord-Spanje, prachtig groen en grotendeels nog onontdekt door de doorsnee toerist. Ook in MotoPlus 17: een roadbooktour door ‘onze eigen’ Biesbosch, ook al zo’n indrukwekkend stukje natuur.

Kleding en accessoires, soms zie je door de bomen het bos niet meer, zo groot is inmiddels de verscheidenheid aan merken en mogelijkheden. Maar waar worden de spullen die we dragen en op onze motoren schroeven eigenlijk allemaal geproduceerd? Een rondje rond de wereld – eh, Verre Oosten – in MotoPlus 17.  Aansluitend een praktijktest van 10 motorrugzakken, want de ene zak is de andere niet. Ook waren we bij het ultieme feestje voor Ducatisti: de World Ducati Week. De Honda ST1300 Pan European maakt een pitstop in onze occasionrubriek en Ron van de Mortel laat zijn blinkende Harley-Davidson Road King Classic zien in Mijn Trots.

Danny de Boer rijdt momenteel de sterren van de hemel in het IDM Superbike, is hard op weg naar de Superstock-titel en maakt het zelfs de Superbike-coureurs lastig. We namen een kijkje achter de schermen bij zijn SWPN/Stichting Zorgeloos Kind Yamaha Team tijdens de afgelopen IDM-races op het TT Circuit Assen. En uiteraard lees je in MotoPlus 17 ook alles over de tumultueuze MotoGP op het Tsjechische Brno, waar Cal Crutchlow voor de eerste Britse zege sinds 1981 zorgde.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 17 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws