Nieuws

MOTOPLUS 15 – 2017

Op vrijdag 21 juli verschijnt MotoPlus 15, met 132 pagina’s ons extra dikke en goedgevulde vakantienummer. Daarin onder andere een uitgebreide vergelijkingstest van vier 1.ooo cc allroads (Ducati Multistrada 950, Honda Africa Twin, KTM 1090 Adventure en Suzuki V-Strom 1000XT), die terecht de vraag opwerpen of je wel per se een allroad-kanon met 150 pk en alle elektronische toeters en bellen nodig hebt. Het mag best een onsje minder zijn dus! Ook maken met we kennis met de vette special, die custom-bouwer Jens vom Brauck bouwde op basis van een BMW R nineT. Een andere R nineT, de nieuwe Racer, komt in actie in een vergelijkingstest met de coole Triumph Thruxton R, voorzien van het optionele Track Racer-pakket. Daarnaast rijden we kort met de nieuwe Mash Family-zijspancombinatie.

Na Afrika en Zuid-Amerika is Leonie Sinnige in het vierde deel van haar wereldreis in Pakistan aanbeland, waar ze onder andere de bekende Karakoram Highway rijdt. Ook brengen we in MotoPlus 15 een bezoek aan het bijzondere Zweedse motormuseum Ed, echt een aanrader als je deze vakantie toevallig in de buurt bent!

Begin dit jaar deden we in MotoPlus een oproep om je motor te laten pimpen door accessoire-specialist Bihr. Uit de vele inzenders kozen we zes motoren, waarvan de eerste inmiddels klaar is en in MotoPlus 15 te zien is, de vette Ducati Monster 1100S van Jeroen Gommers. Over Ducati gesproken, hoe Italiaans is een Ducati tegenwoordig eigenlijk nog? Dat zoeken we in MotoPlus 15 eens tot op de bodem uit.

In MotoPlus 15 ook het laatste deel van onze driedelig bandentest. Dit keer geen echte test van een serie banden uit een specifiek segment, maar een test waarin we de effecten onderzoeken van rijden met verouderde banden, rijden met een te lage bandenspanning en rijden met verkeerd gebalanceerde wielen. Een ‘foute’ bandentest dus! In de occasionrubriek komt de BMW S1000R voorbij en Sanne Janssen laat in Mijn Trots haar Honda CBR600F zien.

Alhoewel het sportseizoen even stil ligt, blikken we in MotoPlus 15 nog even terug op het WK Superbike op het Amerikaanse Laguna Seca en we hebben een uitgebreid interview met MotoGP-coureur Cal Crutchlow.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 15 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws