Nieuws

MOTOPLUS 13 – 2016

Vlak voor de TT Assen trakteren we je nog op een verse MotoPlus, want op vrijdag 24 juni verschijnt MotoPlus 13. Vooruitlopend op die TT, de eerste die op zondag wordt verreden, spreken we met een bijzonder openhartige Dani Pedrosa. Uiteraard ook weer veel motorfietsen in deze nieuwe MotoPlus. We maken een uitgebreid rondje rond de Tamburini T12 Massimo, de allerlaatste creatie van de legendarische designer Massimo Tamburini. Daarnaast gaan we op pad met vier naakte Japanse middenklassers (Honda CB650F, Kawasaki ER-6n, Suzuki SV650 en Yamaha MT-07), die stuk voor stuk veel motor voor weinig geld in de aanbieding hebben. Van een heel ander kaliber zijn de drie power cruisers (Ducati XDiavel S, Harley-Davidson V-Rod Muscle en Yamaha Vmax), die in een spectaculair treffen hun achterwielen flink laten spinnen.

Alhoewel het hier met het echte zomerse weer nog niet echt wil vlotten, proefden we in het Italiaanse Aosta-dal al even aan hoe lekker de zomer kan zijn. Echt een vergeten paradijsje! Ook blikken we in MotoPlus 13 terug op onze drie volgeboekte lezerreizen in het Duitse Sauerland, het was weer gezellig!

De Honda CBX1000 Club vierde onlangs het 25-jarig bestaan en daar waren we uiteraard bij. Ook in MotoPlus 13: deel 1 van ons bandentest-drieluik. We trappen af met de allroad-banden, die intensief aan de tand worden gevoel op nat en droog wegdek en ook een slijtagetest van 4.000 kilometer voor de kiezen krijgen. In de occasionrubriek lees je alle ins & outs over de Suzuki Intruder M1800 en C1800, een dikke cruiser met meerdere gezichten. Pim Nijkamp is veertien jaar, heeft dus nog geen motorrijbewijs, maar bouwde zelf al wel een café racer op basis van een Yamaha XSR400. Wat een baasje! En uiteraard waren we ook bij het WK Superbike in Misano, waar Michael van der Mark weer eens op het podium stond.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 13 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws